تمرکز ویژه معاونت اجتماعی دادگستری کرمان بر پیشگیری از جرایم سایبری
- شناسه خبر: 683
- تاریخ و زمان ارسال: ۱۸ دی ۱۴۰۰ ساعت ۱۰:۴۸
- بازدید : 404
- نویسنده: بوتیا نیوز
به گزارش ؛بوتیانیوز؛معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان با اشاره به این مطلب که طی 9 ماهه امسال 840 پرونده مربوط به جرایم رایانه ای در استان کرمان تشکیل شده است، گفت: معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان با تشکیل کمیته تخصصی بررسی، تحلیل و اولویت بندی جرایم نوین فضای مجازی تمرکز ویژه ای بر پیشگیری از جرایم سایبری دارد.
سید مهدی قویدل در کمیته تخصصی بررسی، تحلیل و اولویت بندی جرایم نوین فضای مجازی افزود: در این کمیته همفکری و اقدام مشترک لازم در زمینه تولید محتوای موردنیاز انجام می شود تا بر این اساس بتوان برنامه های مناسبی را در زمینه پیشگیری از جرایم سایبری به انجام رساند.
وی با اشاره به این مطلب که پرونده های مربوط به جرایم رایانه ای در استان کرمان طی سه ماه اخیر رشد قابل توجهی داشته و از 550 پرونده به 840 پرونده رسیده است، ادامه داد: مجموع جرایم مربوط به فضای مجازی در سال گذشته یک هزار و 24 مورد بوده است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان ب تصریح کرد: گستردگی تاثیرگذاری جرایم فضای مجازی در جامعه و افزایش تعداد قربانیان این جرایم؛ موجب احساس ناامنی در جامعه می شود و از این رو پیشگیری از بروز این جرایم از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
قویدل با تاکید بر این مطلب که بر اساس اعلام پلیس فتای استان کرمان، 43 درصد جرایم سایبری استان مربوط به کلاهبرداری رایانه ای است، گفت: باید از ابزار رسانه در حوزه اطلاع رسانی ، بهره گیری لازم انجام شود و انتظار می رود که اعضای کمیته تخصصی بررسی، تحلیل و اولویت بندی جرایم نوین فضای مجازی پیشنهادات تخصصی خود را مطرح کرده و پس از تصویب کمیته، به صورت ویژه ای پیگیری کنند.
وی بیان کرد: فضای مجازی با وجود تمامی مزایا و فرصت هایی که ایجاد کرده است، در جامعه کنونی که با انفجار مرزهای فرهنگی و اطلاعاتی روبرو هستیم، تبدیل به یکی از تهدیدات اجتماعی شده است و رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز بارها بر لزوم توجه به ین حوزه تاکید داشته اند که متاسفانه کمتر به آنها پرداخته شده است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان تاکید کرد: متاسفانه با آسیب ها و تهدیداتی که از فضای مجازی متوجه جامعه، نظام و ساختارهای اجتماعی شده، همراه نشده ایم و به همین دلیل در این زمینه با مشکلات زیادی مواجه هستیم.
قویدل تصریح کرد: در حوزه سواد رسانه ای، اطلاع رسانی و ارتقای اطلاعات عمومی مردم به اندازه موردنیاز کار نشده است و دستگاه های متولی در این خصوص اقدامات شایسته، مورد نیاز و ضروری را در دستور کار خود قرار نداده اند و هر روز شاهد بروز مشکلاتی در فضای مجازی هستیم و حتی در مواردی آسیب های این فضا از فضای فیزیکی و حقیقی جامعه پیشی گرفته است و این نشان می دهد که در این حوزه غفلت کرده ایم.
وی با اشاره به این مطلب که برداشت های غیرمجاز و جرایم اقتصادی، رفتارها و بداخلاقی ها و سخنان ناشایست (سیاه نمایی) و سوء استفاده معاندین از فضای مجازی از جمله آسیب های و جرایم سایبری به شمار می رود، ادامه داد: جرم شناسی فرهنگی چنین مطرح می کند که رسانه ها نقش بسیار مهمی دارند زیرا معمولا رسانه در سطح جامعه درگیر سه بخش بد بینی، کم بینی و بیش بینی هستند.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان افزود: براساس تعابیر مطرح شده در جرم شناسی فرهنگی، رسانه ها در فضای فیزیکی و مجازی در برخی موارد در جاهایی که باید انعکاس دقیق و تحلیل اجتماعی ارائه شود، با کم کردن تبعات و آثار یک موضوع آن را کم اهمیت جلوه می دهند و توجه افکار عمومی را به آن جلب نمی کند و یا برخی موضوعات که نیازی به پرداختن درباره آنها وجود ندارد و موجب تشویش اذهان عمومی می شود، را به شکلی گسترده و پیچیده تعریف می کند که در نهایت موجب تشویش اذهان عمومی می شود که در این صورت اعتدال در رسانه و فضای مجازی وجود نخواهد داشت.
قویدل با تاکید بر این مطلب که فضای مجازی به راحتی در دسترس بسیاری از افراد قرار دارد و می توانند از آن بهره برداری کنند، تاکید کرد: بسیاری از افراد که به دنبال سوء استفاده از فضای کنونی هستند، از این فضا برای ارتکاب جرایم سایبری استفاده می کنند.
وی ضمن بیان این مطلب که در سند تحول و تعالی قضایی به صورت ویژه ای به موضوع شناسایی علل، عوامل و زمینه های ارتکاب جرم و بروز دعاوی و آسیب های اجتماعی تاکید شده است، عنوان کرد: با توجه به اینکه فضای مجازی از بسترها و ابزارهای بروز جرایم است؛ در برنامه های معاونت اجتماعی به آن توجهی ویژه ای شده است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان افزود: توجه به فضای مجازی و شناسایی علل ، عوامل و راهکارهای پیشگیرانه جز برنامه های معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم است و یکی از ضروریات این حوزه، تشکیل کمیته تخصصی، تشکیل هیات اندیشه ورز و کارشناسی در این حوزه بوده است که با تحلیل و بررسی و اولویت بندی جرایم نوین و فضای سایبر؛ راهکارهای پیشگیرانه را مطرح و پیگیری کند.
قویدل بیان کرد: بیشترین جرایم فضای مجازی در سال جاری تا پایان آذرماه مربوط به کلاهبرداری رایانه ای، بوده است و 191 پرونده در این زمینه در دستگاه قضایی استان کرمان مطرح شده است.
وی ادامه داد: هتک حیثیت و انتشار صوت، تصویر و مسائل خصوصی به عنوان موضوعی نگران کننده است با 182 مورد، دسترسی غیرمجاز به داده ها و سیستم های رایانه ای و مخابراتی با 150مورد، جعل اینترنتی با 88 پرونده، انتشار اکاذیب با 75 پرونده، تولید و انتشار آثار مستهجن با 63 مورد و نقص تدابیر امنیتی سیستم های رایانه های و هک کردن سیستم های ادارات با 56 مورد به ترتیب بیشترین جرایم مطرح شده در دستگاه قضایی استان کرمان بوده است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان با اشاره به اینکه نقش و سهم هر یک از دستگاه ها در پیشگیری از جرایم سایبری باید تبیین شود، گفت: باید از ظرفیت دستگاه های دولتی و خصوصی، حوزه های علمیه، بانک ها، رسانه های استانی و سراسری و … در راستای پیشگیری از جرایم سایبری به ویژه در حوزه اقتصادی استفاده شود.
قویدل ضمن بیان این مطلب که محتواهای پیشگیری از جرایم سایبری باید به روز و کارآمد باشد، تاکید کرد: شیوه ها و شگردهای جرایم سایبری باید به صورت مستمر و بر اساس تعامل هدفمند با پلیس فتا و دستگاه قضایی مطرح شود.
وی تاکید کرد: برخی از دستگاه ها و بانک ها که از سامانه های نوین و نرم افزارهای جدید استفاده می کنند، مکلف هستند که اطلاع رسانی دقیق، توجیه و آگاه سازی مشتریان و مردم در سطح جامعه را داشته باشند و همچنین در بحث احراز هویت مشتریان در بانک ها برای افتتاح حساب نیاز به آموزش، توجیه و همراهی بانکها است.
در این نشست نظر اعضای کمیته مطرح و مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
انتهای پیام/تاج الدینی