فرهنگ جهاد و شهادت، بزرگترین اندوخته فرهنگی جامعه اسلامی است
- شناسه خبر: 775
- تاریخ و زمان ارسال: ۲۱ دی ۱۴۰۰ ساعت ۰۸:۴۲
- بازدید : 297
- نویسنده: بوتیا نیوز
به گزارش ؛بوتیا نیوز؛ یدالله موحدرییس کل دادگستری استان کرمان در آئین تشییع شهید گمنام در زندان مرکزی کرمان تقدیر از اقدام فرهنگی و سازنده سازمان زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی، گفت: ایجاد زیرساخت های بهره مندی از حضور معنوی شهدای گمنام در زندان ها، کار بسیار سازنده فرهنگی است که در زندان های کشور برنامه ریزی شده و در حال اجرا است،
وی با اشاره به این مطلب که در زندان های استان کرمان به خوبی رسم میزبانی از این شهید گمنام ادا شده است، تاکید کرد: خداوند خطاب به پیامبر عظیم الشان اسلام می فرمایند مپندارید کسانی که در راه خدا کشته شده اند، مرده اند بلکه زنده اند و در نزد پروردگار خود روزی می خورند و حیات طیبه و جاودان دارند.
نماینده عالی قوه قضاییه در استان کرمان با اشاره به فرمایش امام راحل مبنی بر اینکه ” شهیدان در قهقهه مستانه شان عند ربهم یرزقون اند”، ادامه داد: علامه طباطبایی در تفسیر المیزان آورده اند: شهادت یکی از حقایق قرآنی است که در موارد متعدد یادشده، دارای معنای وسیعی است. حواس عادی ما و نیروهای وجودی ما تنها صورت افعال را تحمل می کند. حقایق اعمال و معانی نفسانیه، کفر و ایمان، شقاوت و سعادت، خیر و شر، حسن و قبح و آنچه از دسترس حس مخفی است و تنها با قلوب کسب می شود. اینها از دید انسان خارج است که نه بر آن احاطه و نه از آن احصاء است اما شهیدان به یک ادراکی می رسند که بر حقایق امور اشراف پیدا می کنند و از آنها مطلع هستند و در کنار آنها حضور دارد.
موحد به نقش شهدا در جامعه بشری اشاره و بیان کرد: براساس فرمایشات شهید مطهری” شهدا شمع محفل بشریت هستند و سوختند و محفل بشریت را روشن کردند”.
وی عنوان کرد: شهدا نور هستند و نور وجودی آنها ظلمت زدایی می کند و تاریکی ها را از جامعه بشری دور کرده و مسیر تکامل و رشد بشری را روشن می سازد.
رییس کل دادگستری استان کرمان با اشاره به این مطلب که ارزشمندترین و گرانمایه ترین حرکت در فرهنگ اسلام و به ویژه تشیع، جریان شهادت است، تاکید کرد: شهادت به جامعه بشری روح و جان می بخشد و حیات بخش است.
موحد به این فرمایش امام راحل که فرموده اند “محرم و صفر است که اسلام را زنده نگه داشته است”، اشاره و بیان کرد: از این فرمایش اینگونه استنباط می شود که جریان رسالت و امامت آمیخته به شهادت است و شهادت است که این جریان را حیات می بخشد و زنده نگه می دارد.
وی تصریح کرد: در تفکر قرآنی و اسلامی برترین کامیابی، بزرگترین پیروزی، والاترین مقام و عظیم ترین فوز رسیدن به فیض عظیم شهادت است.
رییس کل دادگستری استان کرمان افزود: برای یک مسلمان شکوهمندترین و زیباترین لحظه، لحظه ای است که شربت شهادت را می نوشد و به قرب الهی می رسد و در نزد پروردگارش حیات طیبه پیدا می کند.
موحد از شهادت به عنوان قله تعالی و اوج تکامل انسان یاد کرد و ادامه داد: امام راحل می فرمایند و این ملتها و آیندگان هستند که به راه شهیدان اقتدا خواهند نمود. و همین تربت پاک شهیدان است که تا قیامت مزار عاشقان و عارفان و دلسوختگان و دارالشفای آزادگان خواهد بود. خوشا به حال آنان که با شهادت رفتند! خوشا به حال آنان که در این قافله نور جان و سر باختند! خوشا به حال آنهایی که این گوهرها را در دامن خود پروراندند.
در ادامه این آئین نیز نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان با اشاره به اینکه یکی از ویژگی های بسیار مهم اسلام این است که با ظهور و بروز خود جهان بینی انسان را تغییر داد، تاکید کرد: انسان قبل از اسلام به ویژه در حجاز نهایت جهان بینی وی در نفس و نفسانیت خلاصه می شد و خبری از انسانیت نبود.
حجت الاسلام و المسلمین حسن علیدادی سلیمانی ادامه داد: جهان بینی اسلام همه همتش را به کار گرفت که نفسانیت را کاهش داده و انسانیت را رشد بخشد.
وی ضمن تاکید بر این مطلب که معیارهای اسلامی با معیارهای نفسانی که در گذشته وجود داشته کاملا متفاوت است، تاکید کرد: قرآن کریم انسان های که به خوبی می فهمند و در هر موردی تخصص و فهم بالاتری دارند را نسبت به افرادی که این ویژگی ها را ندارند برتر می داند.
نماینده ولی فقیه در استان کرمان گفت: دانش و فهم بالاتر در دین مبین اسلام یک کمال معرفی شده است و این در حالی است که در گذشته چنین نبوده است.
حجت الاسلام علیدادی سلیمانی با اشاره به این مطلب که خدا پرست بودن از دیگر شاخص های جهان بینی اسلامی است، تاکید کرد: بر اساس جهان بینی اسلامی جغرافیا و ملیت ها در جایگاه انسان ها تاثیری ندارد و در این رابطه افراد باتقوایی که انسانیت خود را رشد داده است، اولی تر خواهد بود.
وی با اشاره به این مطلب که محور دیگر در نگاه دینی و اسلامی، حرکت در مسیر جهاد و شهادت است، تاکید کرد: این مساله نگاه بشر را تغییر داده است و این در حالی است که قبل از اسلام نیز انسان ها می جنگیدند و برای دفاع از کشور، خاک وعشیره خود کشته می شدند اما اسلام این بینش را ارتقا بخشیده است و جهاد فی سبیل الله را مطرح کرد.
وی ضمن بیان این مطلب که بسیاری از ارزش های اسلامی تا قبل از انقلاب اسلامی به فراموشی سپرده شده بود، گفت: امام راحل محی الدین شدند و ارزش های فراموش شده را احیا کردند.
امام جمعه کرمان به حضور شهید گمنام در این آیین اشاره و بیان کرد: جهان بینی این شهید گمنام برمبنای انسان محوری و مبارزه با نفسانیت بوده است و بر همین مبنا امام فرمودند که قبور شهدا زیاتگاه می شود که این مهم هم اکنون محقق شده است و نسل های بعد نیز به خوبی این ارزش ها را درک خواهند کرد.
وی تصریح کرد: همه باید بدانیم که ارزش شهید به دلیل جهان بینی تعریف شده از سوی اسلام است.
انتهای پیام/تاج الدینی