نقش افرینی علمی پژوهشی و فناوری سپاه در زیست بوم علم و فناوری استان
- شناسه خبر: 1498
- تاریخ و زمان ارسال: ۱۹ اسفند ۱۴۰۰ ساعت ۰۸:۵۸
- بازدید : 425
- نویسنده: بوتیا نیوز
رضا خواجه حسنی مسئول سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری استان کرمان در گفتگو با “بوتیانیوز” گفت: اقدامات علمی، پژوهشی و فناوری استان کرمان در سال ۱۴۰۰ به چند دسته اصلی تقسیم می شوند.
اولین موضوع نقش آفرینی بسیج در زیست بوم یا اکو سیستم علم و فناوری و نوآوری
اولین موضوع نقش آفرینی بسیج در زیست بوم یا اکو سیستم علم و فناوری و نوآوری استان است، که این نقش را سازمان علمی، پژوهشی و فناوری استان کرمان برعهده گرفتند.
وی افزود: ما با تعامل با تمام بازیگران زیست بوم علم و فناوری و نوآوری استان در تلاش هستیم تا جهشی را در زمینه علم، فناوری و نوآوری در استان داشته باشیم، دانشگاه، مراکز آموزش عالی، آموزش و پرورش، پارک علم و فناوری، مراکز نوآوری شتابدهندهها، مراکز رشد و کانون های شکوفایی خلاقیت، مراکز فنی حرفه ای، صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری و صندوق پژوهش و فناوری استان؛ مراکزی هستند که ما با آنها ارتباط گرفتیم و در تلاشیم که این تعامل را در سال ۱۴۰۱ به بالاترین حد برسانیم.
راه اندازی کانون های شکوفایی خلاقیت در سطح استان
خواجه حسنی بیان کرد: در زمینه راه اندازی کانون های شکوفایی خلاقیت در سطح استان با پارک علم و فناوری ارتباط گرفتیم و در حال راه اندازی ۷ کانون شکوفایی خلاقیت در مجموعه کل استان هستیم که برای سال ۱۴۰۱ افتتاح این کانون ها را در سراسر استان خواهیم داشت.
رویدادهای مسئله محور
مسئول سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری استان کرمان تاکید کرد: موضوع بعدی بحث رویدادهای مسئله محور است، ما تلاش کردیم رویدادها را مطابق با مسائل شهرستان ها توسط قسمت های علمی پژوهشی و فناوری نواحی مقاومت در سطح شهرستان ها داشته باشیم.
وی گفت: ۱۲ رویداد را در سال ۱۴۰۰ شروع کردیم و تعدادی از آن ها به مراحل اختتامیه رسید و تعدادی هم در دست اقدام است، قصد داریم در سال ۱۴۰۱ بیست و شش رویداد مسئله محور را در استان هدایت و رهبری کنیم، که این ۲۴ تا از این ها در مجموعه شهرستان ها اتفاق خواهد افتاد و مابقی آن بصورت متمرکز توسط خود معاونت بسیج علمی پژوهشی و فناوری اتفاق خواهد افتاد.
خواجه حسنی بیان کرد: دو رویداد در سال ۱۴۰۰ با سایر اعضای زیست بوم فناوری استان داشتیم، یکی رویداد هفت گنج بود که در شهرستان جیرفت، به مرکزیت شهرستان جیرفت و با مشارکت ۷ شهرستان جنوبی برگزار شد، اخیرا هم در شهرستان کهنوج با دانشگاه آزاد یک رویداد تحت عنوان جنوب استان در گام دوم داشتیم که یک رویداد خیلی خوبی را در تراز اول استان به همکاری یکدیگر برگزار کردیم.
توانمندسازی علمی و مهارتی اقشار مختلف جامعه
مسئول سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری استان کرمان تصریح کرد: موضوع سوم بحث توانمندسازی علمی و مهارتی اقشار مختلف جامعه است که در خصوص توانمندسازی آحاد جامعه و بخصوص بسیجیان فعالیت هایی داشتیم، عددمان ۲۵ هزار نفر در سال ۱۴۰۰ بوده است که در تمامی استان موضوع توانمندسازی علمی و مهارتی را داشتیم.
وی افزود: در موضوع توانمندسازی از ۵۱ پایگاه علمی در سراسر استان بهره بردیم که بصورت ویژه فعالیت های علمی را در سطح شهرستان ها و بصورت تخصصی انجام می دادند، همچنین در بحث توانمندسازی ما از ظرفیت اقشار دانشور بسیج هم استفاده کردیم. این اقشار دانشور شامل، بسیج اساتید، بسیج فرهنگیان، بسیج طلاب، بسیج دانشجویی، بسیج دانش آموزی و همچنین بسیج مهندسین صنعت، بسیج مهندسین عمران، بسیج مهندسین کشاورزی، بسیج جامعه پزشکی و بسیج حقوقدانان بوده که در سطح استان با ما همکاری داشتند.
خواجه حسنی گفت: در موضوع توانمندسازی برنامهریزی ویژه ای را در بحث توسعه مشاغل خانگی داشتیم که در سال ۱۴۰۱ نیز این توانمندسازی ان شاءالله بصورت تخصصی ادامه پیدا خواهد کرد، ما در حوزه های تخصصی مشاغل خانگی که می تواند شامل زنجیر ارزش باشد، زنجیر ارزش مشاغل خانگی میتواند شامل تولید، جمعآوری، استانداردسازی، بسته بندی، برندسازی، بازاریابی و فروش.
در سال ۱۴۰۰ دوره های آموزشی در موضوع مشاغل خانگی با همکاری بسیج جامعه زنان برگزار شد اما قطعا در سال ۱۴۰۱ توسعه بیشتری خواهد یافت.
این مسئول علمی بیان کرد: در موضوع ادارات آموزشی و مردمی کردن علم و فناوری در سطح استان ما توجه ویژه به مناطق کم برخوردار استان داشتیم و سعی کردیم با ارسال بسته های آموزشی شامل بسته های کشاورزی، گیاهان دارویی، رباتیک، شیمی و نانو، پهباد و سنگ های معدنی فعالیت هایی داشته باشیم. تعدادی از این بسته ها در سال ۱۴۰۰ ارسال شده و تا پایان سال ارسال خواهد شد و در سال ۱۴۰۱ هم بسته های آموزشی متنوع و در تراز اول علم را داریم که به شهرستانها ارسال خواهد شد.
وی تاکید کرد: ان شاءالله زمینه برگزاری لیگ علمی استان را در سال ۱۴۰۱ توسط معاونت علمی بسیج در سطح استان و در شهر کرمان شاهد خواهیم بود.
حمایت از ایده ها و طرح های فناورانه مبتکرین و مخترعین
خواجه حسنی افزود: موضوع بعد حمایت از ایده ها و طرح های فناورانه مبتکرین و مخترعین بود که در سال ۱۴۰۰ از ۵۰ طرح در سطح عموم جامعه حمایت و پشتیبانی مادی و معنوی شد. و تا این لحظه هدفگذاری که کردیم برای حمایت ۹۶ طرح دانش آموزشی در کل استان تا پایان سال ۱۴۰۰ وجود دارد.
مسئول سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری استان کرمان گفت: موضوع بعدی بحث ایجاد بانک نظام مسائل بوده که در استان این بانک ایجاد شده است، سعی کرده ایم از نخبگان اقشار مختلف جامعه برای حل مسائل استان استفاده شود و این اتفاق در سال ۱۴۰۰ با کمک هسته های مسئلهیابی که در مجموع استان داشتیم، رقم خورد. سعی می کنیم با نظاممند کردن مسائل کمک شایانی را در سال ۱۴۰۱ به حل مسائل استان داشته باشیم.
تکمیل زنجیره ایده تا ثروت
وی تاکید کرد: فعالیت بعدی ما تکمیل زنجیره ایده تا ثروت است، ما سعی کردیم با کمک شرکت های بنیاد تعاون بسیج این زنجیره ایده تا ثروت یا علم تا فناوری را در سطح استان توسعه دهیم، شرکت هایی مثل شرکت توسعه فرایند دانش یا شرکت یاس نوین پارسه، شرکت هایی هستند که قرار است در این فرایند به بدنه جامعه کمک کنند ما سعی کردیم با استفاده از ظرفیت این شرکت ها حرکت هایی را در مجموعه استان برای حمایت از این چرخه اشته باشیم.
خواجه حسنی گفت: راه اندازی، توسعه و تقویت مراکز رشد، مراکز تحقیقاتی، اندیشهکده ها، پژوهشکده ها و رسته های علمی. معاونت بسیج علمی، پژوهشی و فناوری با راه اندازی یکسری از تشکل های علمی کمک میکند که این زنجیره علم و فناوری در استان توسعه بهتری داشته باشد و یکسری اقشار دانشور ما هم مثل بسیج اساتید، بسیج دانشجویی، مهندسی صنعت و بسیج هنرمندان هم یکسری از تشکل های علمی را در مجموعه استان راه اندازی کردند که ما بعنوان معاونت متولی حمایت از این مراکز و تشکل علمی را به عهده گرفتیم.
گفتمان سازی علمی در سطح جامعه
این مسئول علمی در ادامه افزود: موضوع بعدی بحث گفتمان سازی علمی در سطح جامعه بوده که بحث جهاد تبیین است که در جامعه باید ایجاد شود در خصوص ظرفیت ها و دستاوردهای علمی کشور و انقلاب این وظیفه گفتمان سازی را بوسیله ایجاد هسته های گفتمان ساز در سطح جامعه همچنین انتشار اخبار علمی و فناوری در سطح جامعه بهعهده گرفتیم و این مهم را از طریق خبرگزاری علم و فناوری بسیج در مرکز کشور نیز در حال دنبال شدن است.
وی در پایان گفت: در مجموع اقدامات تحولی در مجموعه علمی پژوهشی و فناوری استان شاهد بودیم. با فعالیت هایی که معاونت علمی، پژوهشی و فناوری بسیج در استان در حال انجام دادن است، با هدفگذاری که برای سال ۱۴۰۱ قرار دادیم قصد داریم با مشارکت اعضای زیست بوم علم و فناوری یکسری فعالیت های مشترکی را در مجموع جامعه داشته باشیم و به عنوان کسی که قصد تسهیل گری را در موضوع علمی در سطح جامعه دارد، قصد ایفای نقش داریم و قصد تصدیگری در این موضوع نداریم و قطعا به کمک اعضای زیست بوم علم و فناوری در سطح استان نیاز داریم که این حرکت های مشترک را برای سال ۱۴۰۱ در سطح استان داشته باشیم.
انتهای پیام/ تاج الدینی