لزوم عقیم سازی کود مرغی جهت پیش گیری از آنفلوانزای فوق حاد پرندگان
- شناسه خبر: 4185
- تاریخ و زمان ارسال: ۱۲ آذر ۱۴۰۱ ساعت ۱۰:۵۹
- بازدید : 200
- نویسنده: بوتیا نیوز
به گزارش بوتیا نیوز یزدانپناه ضمن هشدار در خصوص لزوم عقیم سازی کود مرغداریها جهت پیشگیری از شیوع بیماریهای طیور، گفت: سالم سازی کود در تمام واحدهای صنعتی تاثیر بسزایی در کاهش بار میکروبی و ویروسی دارد و سبب حمل و انتقال کود با امنیت بیشتری میشود.
وی افزود: بسیاری از عوامل بیماریزا در واحدهای مرغداری، از قبیل ویروسهای عامل بیماریهای آنفلوانزا، نیوکاسل، برونشیت عفونی که همراه با مدفوع و ترشحات تنفسی از بدن طیور دفع شده است در بستر به فراوانی وجود دارند.
یزدان پناه بیان کرد: روشهای فرآوری و عقیم سازی کود شامل خشک کردن کود با استفاده از کود خشک کنهای مکانیکی، روی هم انباشتن کود مرغ (دپو کردن) و سیلو کردن کود مرغ میباشد.
وی تاکید کرد: مرغداران قبل از جابجایی کود مرغی در پایان دوره پرورشی بایستی نسبت به عقیم سازی کود مطابق پروتکلهای اعلام شده سازمان دامپزشکی کشور و زیر نظر مسئول فنی فارم اقدام کنند.
رئیس اداره مدیریت بیماریهای طیور دامپزشکی استان کرمان اظهار کرد: براساس شیوهنامههای بهداشتی سازمان دامپزشکی کشور، کود پایان دوره واحدهای پرورشی قبل از جابجایی و حمل و نقل باید در محل مناسبی دپو شوند که برای این کار کود با استفاده از نایلون یا لایهای از خاک پوشیده شده و بر اثر رطوبت و تخمیر انجام شده بسیاری از عوامل بیماری زای کود ناشی از افزایش حرارت درونی از بین میروند.
یزدانپناه با بیان اینکه چندین سال متوالی بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در استان گزارش نشده است، گفت: مرغداریها باید شرایط نگهداری کود به مدت شش ماه را داشته باشند، زیرا احتمال دارد به دلیل شیوع آنفلوانزا تا چند ماه اجازه انتقال کود مرغی به مرغداران داده نشود.
وی تصریح کرد: به واحدهای مرغداری مجوز انتقال کود داده نخواهد شد، مگر این که بنا به تایید کارشناسان دامپزشکی عقیم سازی کود در آن واحد انجام شده باشد.
یزدانپناه افزود: مجوز جوجه ریزی به واحدهای مرغداری که محل ذخیره سازی کود و شرایط عقیم سازی نداشته باشند، ارائه نمیشود..
انتهای پیام/ تاج الدینی