امنیت مردم و جامعه خط قرمز دستگاههای قضایی و انتظامی است
- شناسه خبر: 4486
- تاریخ و زمان ارسال: ۵ دی ۱۴۰۱ ساعت ۰۹:۰۶
- بازدید : 190
- نویسنده: بوتیا نیوز
به گزارش بوتیا نیوز رییس کل دادگستری استان کرمان ضمن تقدیر از تلاشهای نیروی انتظامی، گفت: امنیت مردم و جامعه، خط قرمزی است که همه باید به آن توجه داشته باشیم و مردم از فراجا، دستگاه قضایی و در مجموع حاکمیت انتطار دارند که امنیت آنها را تامین کنند.
حجت الاسلام و المسلمین ابراهیم حمیدی در نشست جمع بندی بازدید از بازداشتگاههای پلیسهای تخصصی کرمان افزود: برخی افراد جامعه با بروز جرایمی در نظم و امنیت جامعه خدشه وارد میکنند و دستگاههای مربوطه براساس مصلحت جامعه و مردم نسبت به برخوردهای قانونی اقدام میکنند.
وی با اشاره به این مطلب که حقوق شهروندی متهمان یک اصل است، تاکید کرد: باید به نحوی اقدام کنیم که ضمن تامین امنیت جامعه، حقوق متهمان نیز رعایت شود.
رییس کل دادگستری استان کرمان با اشاره به اینکه همواره باید اصل رعایت قانون مورد توجه قرار گیرد، عنوان کرد: از بازداشتگاهها باید به عنوان مکانی برای نگهداری موقت متهمان استفاده شود و در این رابطه نباید بیش از اختیارات شرعی و قانونی، کوچکترین اقدامی را علیه افراد داشت.
حجت الاسلام و المسلمین حمیدی با اشاره به اینکه باید نهایت تلاش برای استانداردسازی وضعیت بازداشتگاهها انجام شود، تصریح کرد: بازداشتگاهها به اندازه ضرورت باید مورد استفاده قرار گیرد و حتی نباید اجازه داد افراد حتی یکدقیقه بیشتر از ضرورت، در بازداشتگاهها بمانند.
وی ادامه داد: افراد پس از خروج از بازداشتگاهها باید متناسب با قرار قانونی صادر شده، در زندانها نگهداری شوند.
وی یادآور شد: تسریع در رسیدگیبه پروندههای افراد حاضر در بازداشتگاهها نیز باید به صورت ویژه مورد توجه قرار گیرد و تحقیقات باید با کیفیت لازم در سریعترین زمان ممکن انجام شود.
نماینده عالی قوه قضاییه در استان کرمان عنوان کرد: باید نظارت کنیم که فرد بیگناهی در بازداشتگاهها نگهداری نشود و باید اصل بر برائت را همواره مورد توجه قرار داد.
وی یادآور شد: رئیس قوه قضائیه بر موضوع پرهیز از نگهداری افراد در زندانها و بازداشتگاهها بدون وجود ادله لازم تاکید ویژهای دارند.
وی بازدید مستمر همکاران قضایی از بازداشتگاهها را مورد تاکید قرار داد و گفت: توجه به کشف علمی جرم زمینهای را فراهم میآورد که نیازی به نگهداری افراد در بازداشتگاهها وجود نداشته باشد.
فرمانده انتظامی استان کرمان نیز ضمن تقدیر از اهتمام دستگاه قضایی بر موضوع نظارت بر رعایت حقوق شهروندی متهمان در بازداشتگاه ها، افزود: استانداردهای زیادی در سازمان زندانها پس از انقلاب برای نگهداری متهمان در بازداشتگاهها پیش بینی شده و همواره رو به رشد بوده است.
سردار سرتیپ دوم عبدالرضا ناظری افزود: از زمان دستگیری تا تحویل به زندان یک حلقه واصل در مراجع انتظامی به عنوان تحت نظرگاه و بازداشتگاه وجود دارد که متهمان برای ادامه تحقیقات و کشف جرم در این اماکن نگهداری میشوند.
وی با اشاره به این مطلب که نیروی انتظامی در سنوات اخیر با وجود تمام محدودیتهای مالی، تمام تلاش خود برای استانداردسازی بازداشتگاهها و تحت قرارگاهها مبذول داشته است، تصریح کرد: در مرکز استان برای هر پلیس تخصصی یک بازداشتگاه خاص داریم و در شهرستانها بازداشتگاهها به صورت تجمیعی است.
فرمانده انتظامی استان کرمان با اشاره به اینکه ۹ بازداشتگاه موقت برابر استانداردهای سازمان زندانها در استان کرمان وجود دارد، عنوان کرد: تلاشهایی برای ساخت بازداشتگاههای موقت برابر استانداردهای روز در سطح استان کرمان انجام شده است.
سردار ناظری یادآور شد: در شهر کرمان نیاز به احداث بازداشتگاه متمرکز با ظرفیت ۳۵ نفر و در شهرستانهای راور، بم، انار، منوجان، قلعه گنج و ریگان نیز نیاز به ساخت یا تکمیل بازداشتگاهها وجود دارد.
وی ادامه داد: در شهرستانهای زرند، رفسنجان، بافت، بردسیر و فاریاب بازداشتگاه هاساخته شده و به دلیل عدم تکمیل و تجهیز هنوز راه اندازی نشده است.
وی پیشنهاد کرد: مکانی در زندان به عنوان بازداشتگاه متمرکز با رعایت اصول حفاظتی برای نگهداری متهمان ایجاد شود و نیروی انتظامی نیز در زمینه تامین نیروهای موردنیاز این بازداشتگاه همکاری خواهد کرد.
انتهای پیام/ تاج الدینی