دادگستری کل استان کرمان، گره گشای واحدهای تولیدی
- شناسه خبر: 5492
- تاریخ و زمان ارسال: ۴ خرداد ۱۴۰۲ ساعت ۱۲:۲۵
- بازدید : 263
- نویسنده: بوتیا نیوز
به گزارش خبرنگار سرویس اجتماعی پایگاه خبری« بوتیانیوز»؛ حجت الاسلام ابراهیم حمیدی رئیس کل دادگستری کرمان روز پنجشنبه در هشتاد و پنجمین نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان که با حضور معاون اقتصادی رییس جمهور و با موضوع بررسی موانع و مشکلات افزایش تولید برگزار شد، گفت: در مجموعه قضایی استان کرمان توانسته ایم بخش عمدهای از مشکلات واحدهای تولیدی را در ستاد استانی اجرای کلی سیاستهای اقتصاد مقاومتی رسیدگی کرده و به رفع آنها کمک کنیم و این در حالی است که اگر برخی موضوعات در سایر کارگروهها حل نشده است، در کارگروه اقتصاد مقاومتی دادگستری بررسی و رفع شده است.
وی افزود: اقداماتی که امروز قوه قضاییه برای حمایت از بخش تولید انجام میدهد؛ اگر بیشتر از وظایف ذاتی این قوه نباشد، کمتر نیست و این امر براساس تاکیدات ریاست قوه قضاییه با جدیت دنبال میشود.
رییس کل دادگستری استان کرمان بیان کرد: اجرا نکردن تعهدات دولت از مشکلات واحدهای تولیدی به ویژه در بخش کشاورزی گلخانهای است و لازم است که پیگیری شده و تعهدات دولت به بخش خصوصی هر چه سریع تر انجام شود تا مشکلات فعالان این حوزه برطرف شود.
وی با اشاره به این مطلب که در حوزه دادرسی مالیاتی اقدامات خوبی در یکسال گذشته انجام شده است، تصریح کرد: در حوزه دادرسیهای مالیاتی آنچه مُر قانون بوده، اجرایی شده است و قضات بازنشسته و حقوقدانی که مورد اعتماد قوه قضاییه هستند، جایگزین شده اند و آموزشها و هماهنگیهای لازم نیز با همکاری اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی انجام شده است.
حجت الاسلام حمیدی افزود: هم اکنون کار در هیئتهای مالیاتی به روز می باشد و سعی شده با انجام وظایفی که در قانون پیش بینی شده است، هیئتهای حل اختلاف مالیاتی را کمک کنیم و این هیئتها تاکنون نیز به خوبی فعالیت داشته اند.
سید مهدی طبیب زاده ، رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان نیز گفت: شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی در استان کرمان با ذینفعان بخشهای مختلف جلسه برگزار کرده و موضوعات را پیگیری میکند.
وی افزود: استان کرمان در حوزه معادن جایگاه ویژهای دارد؛ اما طی این سالها معدن جایگاه اقتصادی خود را پیدا نکرده، است، به نحوی که فقط ۱۰ درصد از ظرفیتهای معدنی کرمان اکتشاف شده است و درخواست داریم به شورای معادن استان اختیار داده شود و توجه ویژه ای صورت گیرد؛ زیرا با تفویض اختیارات لازم می توان به فوریت مسائل را حل کرد.
مشکل سرمایهگذاری در استان، محدودیتهای دستگاهی است
محمدمهدی فداکار، استاندار کرمان مشکل عمده سرمایهگذاری در استان کرمان را نبود اختیارات کافی و اعمال محدودیت از سوی وزارتخانهها و دستگاهها دانست و گفت: اگر دولت و دستگاههای اجرایی مانعی برای سرمایهگذاری ایجاد نکنند، ما هیچ مشکلی برای توسعه نداریم.
وی با اشاره یبه اینکه در یک سال گذشته همه تلاشمان را به کار گرفتیم که دولت، مانع سرمایهگذاری نباشد، افزود: سرمایه، سرمایهگذار، ظرفیت و بازار برای سرمایهگذاری در استان کرمان وجود دارد؛ اما انواع و اقسام مشکلات و موانع در دستگاههای مختلف به دلیل نگاه جزیرهای، پیش روی سرمایهگذاری قرار گرفته است.
فداکار با گلایه از اینکه وزارتخانهها و دستگاههای ستادی اختیارات کافی را به استانها نمیدهند، تصریح کرد: مشکل عمده سرمایهگذاری در استان، محدودیتهایی است که از سوی وزارتخانه و دستگاهها وضع میشود.
وی بیان کرد: ما پول نمیخواهیم، فقط اجازه دهند تا استان کارش را انجام دهد و دستگاهها مانعی برای توسعه نشود و این بزرگ ترین خدمت به سرمایهگذار و سرمایهگذاری در استان است.
در این جلسه برخی فعالان اقتصادی استان نیز به ارائه دیدگاه هایشان پرداختند؛ از جمله آرش علوی فعال اقتصادی گفت: هر گونه قیمت گذاری بر اقتصاد تاثیر منفی میگذارد و به معنای صفهای طولانی برای گرفتن ارز است.
وی افزود: موافق دخالت بانک مرکزی در خرید و فروش ارز نیست، زیرا تبعات زیادی ایجاد میکند.
عباس جبالبارزی فعال اقتصادی کرمان نیز با اشاره به تحریمهای داخلی و خارجی گفت: رتبه کسب و کار کرمان هنوز بین استانهای پایانی کشور است و نتیجه سیاستهای بانک مرکزی راهگشا نیست.
دیگر فعالان اقتصادی نیز از موانع تولید نام بردند و روشهایی برای حمایت از تولیدکنندگان ارایه کردند که در این زمینه به مشکلات ارزی، صادرات، تولید و همچنین سرمازدگی محصولات کشاورزی پسته، گردو و بادام با ۱۵ هزار میلیارد تومان خسارت اشاره شد.
انتهای خبر/ تاج الدینی