۹۵درصد مبتلایان به ایذ هیچ خطری برای جامعه ندارند
- شناسه خبر: 7675
- تاریخ و زمان ارسال: ۱۱ آذر ۱۴۰۲ ساعت ۱۰:۱۲
- بازدید : 136
- نویسنده: بوتیا نیوز
به گزارش گروه اجتماعی پایگاه خبری بوتیاتیوز از کرمان: حمید رضا برهانینژاد صبح امروز در نشست خبری با عنوان روز جهانی ایدز و پویش من هم آزمایش اچ آی وی میدهم، ابراز کرد: بیماری ایدز با این که در دنیا کمتر شده و احتمال سرایت آن کاهش یافته اما هنوز وجود دارد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان ادامه داد: رسانههای مکتوب و تصویری نقش مهمی در حوزه اطلاع رسانی در این بیمه دارند. چراکه طبق آمارها تاکنون تنها ۳۲ هزار نفر مبتلا به بیماری ایدز شناسایی شدهاند و طبق نظرسنجی و آمارها ۶۵ هزار نفر هنوز مبتلا هستند و خود هیچ اطلاعی از بیماری خود ندارند.
برهانی نژاد با تاکید بر این که ترس از ابتلا و ترد شدن از سوی جامعه یکی از دلایل عدم مراجعه به درمانگاهها و انجام تست است اذعان کرد: بسیاری از افراد بعد از انجام رفتار پرخطر از انجام تست و درمان امتناع میورزند و این جا نقش رسانهها نقش پر رنگی در آگاهی بخشی از عواقب عدم درمان و راه های پیشگیری ایفا میکنند.
وی افزود: انتقال از طریق تزریقی خون و یا مراودات اجتماعی از راههای انتقال این بیماری محسوب نمیشد و این بیماری بیشتر از طریق تماس جنسی و رفتارهای پرخطر منتقل می شود و حتی در صد انتقال ایدز از مادر به فرزند حتی بدون انجام هیج اقدام درمانی ۴۰ درصد است. در دهه های اخیر مدیریت شده و اما هنوز وجود دارد و فاصله زیادی تا ریشهکن شدن این موضوع داریم.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان نیز در ادامه این مراسم با تاکید بر تغییر الگوی انتقال این بیماری در ایران سخن به میان آورد و تصریح کرد: در گذشته ۹۰ درصد راه انتقال این بیماری بیماری از طریق اعتیاد و سرنگهای آلوده بود و بیشتر مردان درگیر این بیماری میشدند، اما اکنون این شیوه تغییر کرده طبق الگوهای جهانی بیشتر از طریق تماس جنسی انتقال مییابد و بالا ۵۴ درصد مبتلایان را نیز زنان تشکیل میدهند.
سعید صحبتی در ادامه ضمن تشکر از کادر درمان و پزشکی خاطرنشان کرد: کادر درمان نقش بسیار مهمی در تشخیص و درمان دارند که جای تقدیر و تشکر دارد.
صحبتی با بیان اینکه مهمترین علامت این بیماری بی علامتی است، اذعان کرد: در صورتی که افراد رفتار پر خطری داشته اند در ۷۲ ساعت اولیه ابتلا به این بیماری حتما به مراکز درمانی مراجعه کنند و ترسی از این بیماری نداشته باشندوچرا که در ۹۵ درصد موارد این بیماری قابل درمان و تشخیص است و این افراد طول عمر عادی چون سایر افراد جامعه دارند.
وی در پایان گفت: محرمانه و آسانی و رایگان بودن ۳ شرط مهم تشخیص این بیماری است. یکی از دلایل نامگذاری این پویش نیز شناسایی افراد مشکوک و اطلاع رسانی در این زمینه است و امیدوارم با توجه مسوولان و همکاری خیرین در آیندهای نه چندان دور پایان این بیماری را اعلام کنیم.
انتهای/ پیام تاجالدینی