زنگ خطر افت مرغوبیت خاک بیخ گوش کرمان
- شناسه خبر: 8672
- تاریخ و زمان ارسال: ۷ خرداد ۱۴۰۳ ساعت ۰۴:۲۱
- بازدید : 110
- نویسنده: بوتیا نیوز
به گزارش سرویس فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «بوتیانیوز »؛ مهدی امیرپور، رئیس بخش تحقیقات خاک و آل مرکز تحقیقات کشاورزی استان کرمان در گفتگو با خبرنگار بوتیانیوز با تاکید بر این که خاک دارای ۶ ردهبندی است، اظهار کرد: در دهههای گذشته استان کرمان از داشتن خاک کلاس یک که دارای بهترین کیفیت است محروم شدهاست و همچنین خاک کلاس ۲ نیز به میزان ۱۵ درصد کاهش یافته است و نیز خاکهای رده ۵ و ۶ نیز قابلیت گشت و زرع ندارند.
رئیس بخش تحقیقات خاک و آب مرکز تحقیقات کشاورزی استان کرمان در خصوص پایش خاکهای استان اظهار کرد: نقشه خاکشناسی استان کرمان در سنوات گذشته توسط کارشناسان این حوزه تهیه شده است.
وی ادامه داد: تحقیقات زیادی در حوزه تغذیه گیاهانی از جمله ذرت، خرما، پسته و گندم انجام شده است و نحوه تغذیه این نوع نباتات در فصول مختلف و ادوار گوناگون و میزان عناصر مورد نیاز خاک به دست آمده که هر یک از این تحقیقات نیاز به ۵ سال زمان دارد که به نتیجه مناسبی برسد.
وی در خصوص مشکلات خاک در استان کرمان ابراز کرد: مشکلات عدهای از جمله کم آبی، شوری بیش از حد آب و اراضی کشاورزی سبب ایجاد مشکلات گستردهای در سالهای اخیر در استان کرمان شده است که در همین راستا تحقیقات زیادی برای ارائه راهکار و چاره اندیشی در این حوزه انجام شده است که میتوان به استفاده از اسید سولفوریک یا گوگرد در برخی مناطق اشاره کرد.
رئیس بخش تحقیقات خاک و آب مرکز تحقیقات کشاورزی استان کرمان با تاکید بر این که کمک و همیاری با و کشاورز یکی از وظایف اصلی ما محسوب میشود، خاطرنشان کرد: در تلاش هستیم که طرحهایی تحقیقات در حوزههای چون آلودگی خاک، نیاز آبی و تناسب اراضی انجام دهیم.
وی شوری آب و استفاده بیش از حد از کود شیمایی را دو عامل اصلی تخریب خاک دانست و ابراز کرد: بیش از ۲۰ درصد ار خاک نسبتا مرغوب کلاس ۳ به رده ۵ و ۶ تبدیل شده است که لزوم توجه ویژه به خاک و مدیریت صحیح آن را میطلبد تا همین خاکهایی که قابلیت کشاورزی دارند را از دست ندهیم.
انتهای خبر/ تاجالدینی