مهمترین دستاوردهای دولت شهید آیتالله رئیسی
- شناسه خبر: 11361
- تاریخ و زمان ارسال: ۲۵ مرداد ۱۴۰۳ ساعت ۰۰:۴۳
- بازدید : 192
- نویسنده: بوتیا نیوز
به گزارش سرویس اجتماعی بوتیانیوز، مسلم معین الدینی یکی از کارشناسان مسائل سیاسی روز گفت: برای درکی دقیق از عملکرد دولت شهیدرئیسی بایستی علاوه بر اقدامات این دولت، به شرایطی که در آن زمان، دولت تحویل ایشان گردید توجه کرد و در واقع توجه به این شرایط است که اقدامات و عملکرد شهیدرئیسی را مشخص میکند.
وی افزود: به عنوان نمونه، وقتی به شاخصها و متغیرهای اقتصادی در زمان پایان دولت روحانی نگاه میکنیم متوجه میشویم که این شاخصها ازهمه دولتهای بعد از انقلاب وضعیت نازلتر و نامناسبتری را دارد.
وی افزود: از نظر میزان تورم و شاخصهای مرتبط با آن مثل نقدینگی، مرداد ۱۴۰۰ وضعیتی بسیار نازل و دشواری نسبت به سال ۱۳۹۲ (پایان دولت احمدینژاد)، سال ۱۳۸۴ (پایان دولت خاتمی)، سال ۱۳۷۶ (پایان دولترفسنجانی) و سال ۱۳۶۸(پایان دولت مقام معظمرهبری) را دارد.
معینالدینی بیان کرد: براساس آمار ما در مقاطعی مثل دولت دوم رفسنجانی، تورم سنگین ۵۰درصدی را هم تجربه کردهایم، اما دو نکته قابل توجه درخصوص آن تورم وجود دارد؛ این که بعد از مدتی آن تورم فروکش کرد و در زمان پایان دولت رفسنجانی و تحویل دولت به خاتمی، به زیر بیست درصد رسید و این که آن تورم همراه با رشد بود.
معینالدینی بیان کرد: حال آن که تورمی که شهید رئیسی تحویل گرفت، تورمی بود که از سال ۱۳۹۷ هم بالا بود و همپایدار و حتی در سال پایانی دولت روحانی روند فزاینده به خود گرفته بود.
کارشناس سیاسی تصریح کرد: به این معنی که وقتی از مهر ۱۳۹۹ به صورت ماهانه، درصد تورم را رصد کنید ملاحظه خواهید کرد که هر ماه میزان تورم افزایش می یابد و حال در کنار همه اینها بایستی توجه داشت که برخلاف دوره رفسنجانی، تورم دوره روحانی همراه با رکود است، چیزی که کارشناسان اقتصادی آن را «رکود تورمی» مینامند.
وی افزود: لذا براساس چنین شرایطی، کارشناسان در مرداد ۱۴۰۰، افق روشنی را پیش روی اقتصاد ایران نمیدیدند و پیشبینی وضعیت دشوارتری را نیز میکردند و حتی بعضاً صحبت از «ابرتورم» میکردند.
وی تاکید کرد: شاید هیچ چیز بهتر از اظهارات مسئولین دولت روحانی نتواند شرایط و اوضاع کشور در آن مقطع را توصیف کند و واعظی به عنوان رئیس دفتر رئیسجمهور در نامهای اعلام میکنند خزانه خالی است، زنگنه، وزیر وقت نفت، در ایامی که فروش نفت بسیار پایین آمده است و به تبع آن درآمدهای کشور کاهش پیدا کرده است اظهار میدارد که امکان فروش بیشتر نفت وجود ندارد مطلبی که آقای نوبخت نیز به گونهای دیگر آن را بیان کردند، وضعیت به گونهای است که نگرانی کابینه روحانی پرداخت حقوق مردادماه کارمندان دولت است، تمام ارز پیشبینی شده برای خرید کالاهای ضروری یک سال کشور، طی ۵ ماه مصرف شده است و جالب این که انبار کالاهای ضروری و اساسی نیز برای یک و نهایتاً دو هفته موجودی دارند.
کارشناس مسائل سیاسی تاکید کرد: شهید رئیسی در چنین وضعیتی دولت را تحویل گرفت و امروز وقتی همان شاخصهای نزولی مرداد ۱۴۰۰ را با مرداد ۱۴۰۳ مقایسه میکنیم، به روشنی متوجه میشویم که آن شرایط دشوار به وضعیتی نسبتاً هموار تبدیل گشته است، امروز کشور چندسال متوالی است که رشد مثبت را تجربه کرده است تا جایی که در سال گذشته بعد از هند، دومین کشور از نظر میزان رشد بودیم و تورم نقطه به نقطه در مردادماه سالجاری به عدد ۳۱ درصد رسیده است و این امیدواری هست در صورت تداوم آهنگ کاهشی تورم تا پایان سال جاری تورم کانال بیست درصد را نیز تجربه کند و لذا در مرداد ۱۴۰۳ برخلاف مرداد ۱۴۰۰ کسی صحبت از ابرتورم نمیکند و دغدغه دولت جدید پرداخت حقوق کارمندان و تأمین کالاهای اساسی نیست.
معینالدینی تصریح کرد: حال مطالب اخیر مربوط به اقدامات دولت در حوزه اقتصاد است در سایر حوزهها نیز عملکرد دولت سیزدهم مثبت بوده است و از جمله موفقیتهای دولت سیزدهم هماهنگی بین بخشی بوده است، مثلاً هماهنگی بین نیروهای مسلح و دستگاه سیاست خارجه که نمود این هماهنگی را هم میتوان در تحولات قفقاز مشاهده کرد و هم در عملیات وعده صادق. علت این موفقیت هم این بود که برخلاف دولت روحانی، که رئیس دستگاه دیپلماسی کشور، نیروهای مسلح را رقیب خود تعریف میکرد، در دوره شهید امیرعبدالهیان، نگاه تعاملی و مکملی جای نگاه رقابتی را گرفت اما به زعم بنده مهمترین اقدام و موفقیت دولت شهیدرئیسی ، چیزی غیر از اینهاست و آن زمانی قابل درک است که شما از متن فاصله بگیرید و از منظر فرامتن به مسأله نگاه کنید.
وی تاکید کرد: سالیانی طولانی است که ما در عرصه سیاسی کشور با دو نگاه رقیب مواجه هستیم، نگاه اول حرکت و پیشرفت کشور را در گرو ارتباط با غرب تعریف میکند که مبتذلترین حالت این نگاه، همانی بود که آب خوردن مردم را هم به زلف بیگانه گره زدند، نگاه دیگر اما بدون نفی ارتباط با غرب، باور به این دارد که پیشرفت کشور بایستی متکی به توان و ظرفیت داخل باشد نه خارج. شهیدرئیسی تجسم نگاه دوم است نگاهی که استقلال را نه به معنای عدم ارتباط بلکه به منزلهی نقطه ثقل حرکت ملی میداند و براساس همین نقطه ثقل ارتباطاش را با دنیا تنظیم میکند، جایی این ارتباط راهبردی است که شهیدرئیسی در مسیر آن قدم برداشت و جایی این ارتباط سیاسی و اقتصادی و جایی هم صرفاً دیپلماتیک است.
معین الدینی در پایان گفت: بنابراین درحالی که نگاه اعتماد به غرب، نسخهای شکست خورده است که تجلی آن را در ۸ سال دولت روحانی میتوان مشاهده کرد، با بررسی آمار و عملکرد دولت شهید رئیسی درخواهیم یافت که نگاه دوم نسخهای شفابخش است و در واقع اثبات کارایی اعتماد به توان و ظرفیت داخلی مهمترین موفقیت شهیدرئیسی بود، که امیدوار هستیم دولت چهاردهم برای با بهرهبرداری از این الگو، استمراربخش طعم شیرین خدمت باشد.
انتهای خبر/ تاج الدینی