بسیج نهادی مردمی است
- شناسه خبر: 4171
- تاریخ و زمان ارسال: ۲۹ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۱۱:۰۸
- بازدید : 475
- نویسنده: بوتیا نیوز
محسن نادری کارشناس سیاسی روز درگفتگو بوتیانیوز؛ گفت: بسیج نهادی مردمی است که در تمام مقاطع و در تمام عرصه ها ظرفیت مردمی را به یاری جامعه رسانده است.
کارشناس سیاسی بیان کرد: بسیج نامی است که در جنگ، زلزله، سیل، محرومیت زدایی، بیماری های فراگیر و… درخشیده است و در کنار مردم و یاور و غمخوار آن ها بوده است و به همین میزان که بسیج در عرصه های مختلف فعال بوده است مورد کینه دشمنان نیز قرار گرفته است.
ریشه شکل گیری بسیج چیست؟
وی تصریح کرد: نگاهی که امام خمینی رحمه الله علیه به جامعه داشتند، شکل گیری جامعه ای پویا و منسجم بود، برای مثال تنها چند ماه پس از پیروزی انقلاب اسلامی، ایشان فرمان تشکیل جهاد کشاورزی را می دهند و به مردم می گویند برای برداشت محصولات بسیج شوند و به کمک کشاورزان بروند و یا در مقاطع دیگر ایشان از مردم می خواهند که در صحنه بیایند و با بسیج مردمی مشکلات حل شود.
نادری تاکید کرد: در واقع جامعه مدنظر امام جامعه ای بود که افراد فقط خود را نمی دیدند و فقط نفع خود را در نظر نمی گرفتند، بلکه کل جامعه و نفع جمعی را نیز مد نظر قرار می دادند مسئولیت اجتماعی در این جامعه بسیار بالا می رود.
وی گفت: ریشه شکل گیری بسیج در یک نگاه است؛ نگاهی که مردم نیز با آن همراهی می کنند و در واقع نهاد بسیج، نهادی است که وظیفه ساماندهی حضور مردم برای انجام مسئولیت اجتماعی را برعهده دارد.
کارشناس سیاسی ادامه داد: در واقع افرادی که تا پیش از تشکیل بسیج برای انجام امور اجتماعی داوطلبانه وارد عرصه می شدند، در مجرای بسیج سازماندهی می شدند تا فعالیت های اجتماعی در راستای نیازهای جامعه قرار بگیرند.
نادری اظهار کرد: برای مثال در مقطعی ناامنی وجود داشت اعضاء بسیج گشت های خود را در خیابان ها انجام می دادند و در استقرار امنیت کمک می کردند، زمانی که جنگ شد، بسیجیان به جنگ رفتند، وقت محرومیت زدایی به کمک محرومان رفتند، هنگام بلایای طبیعی به کمک بلازدگان رفتند. در واقع می توان گفت بیان مقام معظم رهبری حفظه الله بهترین تعریف برای وظایف بسیج است که می فرمایند” بسیج، یعنی نیروی کارآمد کشور برای همه میدانها یعنی نیرویی که در هر میدانی که لازم باشد وارد عمل می شود”.
آیا نهادی مشابه بسیج در سایر کشورها وجود دارد؟
وی افزود: نمی توان گفت که بسیج تنها در ایران است؛ در سایر کشورها نیز معادل هایی برای آن وجود دارد که مردم برای انجام امور خیریه به آن ها مراجعه می کنند.
نادری تصریح کرد: اما بسیج در ایران حوزه فعالیت بسیار گسترده ای دارد، از امور علمی و فرهنگی گرفته تا امور نظامی، همچنین بسیجیان معمولاً در حوادث و بلایای طبیعی و بیماری های فراگیر نیز وارد عرصه می شوند که در کمتر کشوری دیده می شود که اینگونه دلسوزانه و شبانه روزی وارد این عرصه شوند.
وی افزود: معمولا در این حوزه ها نهادهای مرتبط ورود می کنند و اگر نیاز به ورود نهادهای دیگر باشد ارتش را که نیروی زیادی دارد به کار می گیرند.
کارشناس سیاسی روز بیان کرد: ثالثاً بسیج در نهادهای مختلف و در میان اقشار مختلف وارد شده است و عرصه خود را در عضو پذیری متناسب با نیازهای کشور بسیار گسترده کرده است. بسیج های دانشجویی، دانش آموزی، اساتید، اقشار، محلات و … عرصه ی گسترده ای را برای عضو پذیری فراهم کرده است.
وی تاکید کرد: اما نکته ای که بسیار مهم است ایثار و از خودگذشتگی بسیجیان است که در هر عرصه ای وارد می شوند مثال زدنی و ستودنی است.
نادری ادامه داد: چرا در مقاطع مختلف در اغتشاشات یکی از نهادهایی که خیلی مورد هجمه قرار می گیرد بسیج است، زیرا مخالفین نظام اگر بخواهند بگویند افرادی که مانع از اقدامات ضد امنیتی آن ها ایستاده اند مردم هستند، خوب این در تناقض با ادعای آن هاست که مدعی هستند اکثر مردم ایران با آن ها همراه هستند.
وی در پایان گفت: آن ها مردمی که در مقابل آن ها ایستاده اند و مانع از رسیدنشان به اغراض شومشان می شوند را بسیجی یا لباس شخصی خطاب می کنند تا آن ها را جدا از مردم معرفی کنند. در حالی که این یک سیاست خبیثانه ی رسانه ای است و اگر نه بسیجیان همان مردم عادی هستند که در جامعه حضور دارند و دغدغه مقابله با دشمنان را داشته اند لذا از مجرای بسیج وارد عرصه مقابله شده اند و این تفکیک تنها با هدف فاصله اندازی میان مردم انجام می شود.
انتهای پیام/ تاج الدینی