حجاب خودش یک حصار محکم است/ حجاب زن را از نگاه نامحرمان دور میسازد
- شناسه خبر: 12844
- تاریخ و زمان ارسال: ۲ دی ۱۴۰۳ ساعت ۰۲:۴۲
- بازدید : 252
- نویسنده: بوتیا نیوز
زینب یزدان پناه نویسنده این کتاب مکرمه در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی «بوتیانیوز»؛ به سوالاتی پاسخ داد:
خودتان و میزان تحصیلاتتان را معرفی بفرمایید، متولد چه سالی هستید و چند فرزند دارید؟
زینب یزدان پناه هستم متولد بهمن۱۳۶۵ در کرمان. تحصیلاتم لیسانس جغرافیا است و دو فرزند دختربه نام های فاطمه و فادیا دارم.
از کی وارد حیطه نویسندگی شدید؟
قبل از اینکه وارد حیطه نویسندگی باموضوع شهدا بشوم عنایات و رویاهای صادقانه زیادی از شهدا میدیدم ولی هیچ زمان به این فکر نمی افتادم که شیوه نوشتنم را تغییر بدهم، تا سال ۱۳۹۰ مجوز چاپ یکی از کتابهایم را از سازمان ارشاد گرفته بودم و کتابم را به ناشری دادم تا چاپ و منتشر کند. آن کتاب در قالب رمان بود و موضوعی عاشقانه و خانوادگی داشت، اسفند همان سال بود که با پیشنهاد خواهرم برای اولین بار با اردوی راهیان نور به مناطق جنوب مشرف شدم. میتوانم بگویم این سفر سه روزه و بازدید از مناطق جنگی تمام زندگی من را دگرگون کرد و تحولی عظیم در من ایجاد کرد. همان جا با شهدا عهد کردم اگر قلم روی کاغذ رفت فقط و فقط برای آنها باشد. با این تصمیمم از انتشار کتاب رمانم منصرف شدم و با عنایات شهدا ولطف پیشکسوتان دفاع مقدس اردیبهشت ۱۳۹۱ کارم را در حوزه دفاع مقدس شروع کردم.
چند تا کتاب ومقاله تا کنون منتشر کرده اید؟
از سال ۱۳۸۱ وارد حیطه نویسندگی شدم ولی همانطور که گفتم به طور جدی از سال ۱۳۹۱ با عنایتی که شامل حالم شد در حوزه دفاع مقدس مشغول فعالیت شدم و تا کنون پیرامون زندگینامه و خاطرات شهدا ۱۲ جلد کتاب نوشتم که هشت جلد از آنها چاپ و منتشر شده است و مابقی در دست انتشار هستند. ان شاءالله که با عنایات و توجه حق تعالی و با مدد خود شهدا بتوانیم در این مسیر پر افتخار گام بردارم و ادای وظیفه کنم.
آثار منتشر شده عبارتند از: کتاب از شهر خدا؛ زندگینامه و خاطرات شهید رمضان راجی، کتاب مروارید اروند؛ زندگی شهید محمد مهدی آفریند، کتاب اولین ستاره شهر؛ شهید محمود یوسفیان، کتاب چشم به راه مرد فاو، در مورد زندگیشهیدعلیرضا اختراعی، کتاب دیده های مهتابی؛ در مورد شهدای اطلاعات کار گروهی، کتاب قصه عباس؛ زندگی شهید عباس پویا، کتاب کبوتران حرم زندگی شهدای شهر جوپار و کتاب مکرمه با موضوع زندگی شهیده مکرمه حسینی
در مورد موضوع نوشتن کتاب زندگینامه شهدا به ویژه کتاب مکرمه واهداف آن بفرمایید؟
هدف از نگارش آثاری به نام شهدا این بود که گوشه ای از زندگی پر افتخار این بزرگان و سیره شهدا را به علاقه مندان و ارادتمندان این مکتب بشناسانم. مخصوصا شهیده مکرمه حسینی که با نسل جوان و نوجوان هم سن و سال بودند. همه ی سعی ام بر این بود بیشتر مطالب وخاطرات آموزنده و تاثیر گذار را در در این کتاب بیاورم تا الگویی برای خوانندگان باشد. کتاب مکرمه با برگزاری اولین یادواره شهیده مورد استقبال مردم و پایگاه های مقاومت بسیج قرار گرفت.
چه مشکلاتی برای انتشار کتاب و توزیع آن وجود دارد؟
مشکلاتی که برای انتشار کتاب وجود دارد فکر میکنم فضای مجازی و پایین بودن میزان مطالعه کتاب است، یکی دیگر از علتهای آن میشود گفت گران بودن کاغذ است که باعث شده هزینه خرید کتاب افزایش پیدا کند و توان خرید پایین بیاد.
چه پیشنهادی برای تسهیل و افزایش نشر کتاب در کشور دارید؟
پیشنهاد بنده برای تسهیل و افزایش نشر کتاب، شرکت در نمایشگاههای مختلف و عرضه کتاب است. یا از هر فرصتی که بدست می آوریم کتاب را در جاهای مختلف برای دوستان و همگان معرفی کنیم.
باتوجه به محجبه بودن خودتان و وصیت شهدا در مورد اهمیت حجاب، به نظر شما حفظ حجاب در نسل های متفاوت چرا متغیر هست؟
همان طور که همه میدانیم حجاب یک امر الهی و یک سرمایه دینی و اعتقادی مهم است که متاسفانه تهاجم فرهنگی، فضای مجازی و از همه مهمتر حربه دشمن که به تعبیر و فرموده حضرت آیتالله خامنهای جنگ نرم که سالها دارد روی موضوع حجاب بانوان ما به شدت کار میکنند همچنین با تولید و انتشار فیلم های ماهواره ای و غیره نسل به نسل حجاب را تخریب میکند.
آیا در محیط اجتماعی رفتار مردم با یک بانوی محجبه احترام آمیز است؟
حجاب خودش یک حصار محکم است که زن را از نگاه نامحرمان دور میسازد ولی با شیوه ایی که داریم پیش میرویم بیحجابی و بدحجابی دارد به طور گسترده در جامعه شیوع پیدا میکند و بیشتر شاهد سکوت بعضی دولتمردان هستیم فکر میکنم کم کم رفتار با بانوی محجبه رو به عدم احترام پیش میرود و خودش ممکن است در افکار نسل جدید و زمان حال دوگانگی بوجود بیاورد. برای مثال در بعضی از مشاغل کمتر از یک بانوی محجبه استقبال میکنند. به قول خودشان طالب ظاهری آراسته هستند.
ریشه بدحجابی و یا کشف حجاب را چه می دانید؟
ریشه بد حجابی در جامعه ما دلایل زیادی مثل گرایش به فرهنگ غرب و به اعتقاد خودشان آزادی زن است ولی بنده معتقدم که ریشه بدحجابی در جامعه خانواده و محیط خانواده است که همان طور میدانیم محیط خانواده در رشد و تکامل فرزندان اثر مهمی داره که باید از همان کودکی تعصب و اهمیت به مسایل دینی و اخلاقی در خانواده نهادینه شود.
ان شاءالله هر چه زودتر تصمیم درستی راجع به این مسئله مهم گرفته شود که اگر در این امر مهم کوتاهی شود شاهد اتفاقات بدتر یا گسترده تر از چیزی که الان در جامعه مثل بی بندوباری، طلاق و امثال آن رخ میدهد، باشیم.