اعتکاف یک حسنه عبادی ارزشمند در دین اسلام
- شناسه خبر: 12883
- تاریخ و زمان ارسال: ۲۶ دی ۱۴۰۳ ساعت ۱۲:۱۹
- بازدید : 159
- نویسنده: بوتیا نیوز
حجتالاسلام مهدی شجاعی امام جمعه شهرستان زرند در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی «بوتیانیوز»؛ اعتکاف را یک حسنه عبادی ارزشمند در دین اسلام عنوان کرد و گفت: اعتکاف نه تنها در بُعد فردی بلکه در روابط اجتماعی و همدلی میان مردم تاثیرات فراوانی دارد.
وی افزود: از آنجا که معمولاً اعتکاف در مساجد و مکانهای عبادی برگزار میشود، در این فضاها افراد با یکدیگر ملاقات میکنند، تجربیاتشان را به اشتراک میگذارند و پیوندهای اجتماعی را تقویت میکنند.
امام جمعه زرند با اشاره به همدلی و همبستگی زمان اعتکاف که با محوریت اعمال عبادی ایجاد میشود اظهار داشت: این همبستگی یک احساس خوبی در این فضا برای افراد ایجاد میکند. این ارتباطات سه روزه که شامل استراحت، خواب، خوراک و همه اینها به شدت میتواند در ایجاد همدلی اثرگذار باشد، لذا به عنوان یک عمل دینی میتواند یک فرصت بینظیر برای تقویت روابط اجتماعی و ایجاد همدلی میان افراد مختلف جامعه باشد.
وی اعتکاف را دارای پیامدهای مثبت و ارزشمندی در بعد فردی و اجتماعی دانست و تصریح کرد: در حوزه فردی اولین چیزی که در اعتکاف اتفاق میافتد قرب به پروردگار متعال است، اعتکاف فرصتی برای تمرکز بر عبادت و نزدیکی به خداوند است، این ارتباط نزدیک میتواند حس معنویت و آرامش درونی انسان را تقویت کند. هدف از وجود ما و آفرینش ما این است که ما تا نهایت درجه ممکن خودمان را به خدا نزدیک کنیم لذا در پرتو اعتکاف میتواند این اتفاق رقم بخورد.
حجتالاسلام مهدی شجاعی ادامه داد: دومین موضوعی که به عنوان یک ثمره و نتیجه مطلوب در حوزه فردی میتوان در اعتکاف از آن بهره ببریم، تأمل و خودشناسی است. زمانهای طولانی تفکر در خلال اعتکاف به افراد این امکان را میدهد تا در مورد زندگی خودشان، در مورد شخص خودشان معرفتی که باید پیدا کنند، تفکر کنند و خودشناسی عمیقتری پیدا کنند. تفکر نسبت به ابعاد وجودی خودشان و نسبت به آنچه که خدای متعال در عالم قرار داده است.
وی سومین نتیجه و اثر فردی اعتکاف را پاکسازی روحی عنوان کرد برشمرد و اظهار داشت: اعتکاف میتواند یک دوره پاکیزگی باطن، پاکسازی روح ذهن انسان باشد، جایی که فرد از همه مشغلهها و دغدغههای روزمره فاصله میگیرد و میتواند به یاد خداوند متعال به عبادت بپردازد.
وی یادآور شد: چهارمین اثر اعتکاف تقویت اراده و انضباط است، وقتی شخص معتکف وارد این فضا میشود ورودش به عنوان فرد معتکف همراه با آداب و اصولی است که انسان را ملتزم میکند به رعایت این ها، بنابراین انضباط شخصی میتواند اراده انسان را تقویت کند. در نهایت باعث میشود انسان خودش را بتواند به خوبی کنترل کند.
امام جمعه زرند از آثار فردی دیگر اعتکاف به توسعه معرفت دینی اشاره کرد و گفت: به واسطه اعتکاف برای انسان اتفاق میافتد، انسان میتواند مطالعه کند، معرفت دینی و معرفت مذهبی خودش را نسبت به معارف دینی و مذهبی و آموزههای وحانی بیفزاید.
وی تصریح کرد: در حوزه اجتماعی هم عمل عبادی اعتکاف با برکاتی همراه است، اولاً این روابط اجتماعی را تقویت میکند چون در یک جمعی انسان حضور پیدا میکند، دوستیها و برادریها افزایش و تقویت پیدا میکند، شکل دیگری از همبستگی و همدلی در ارتباطات انسان وجود میآید، مسئله خدمت به سایر افراد، چیزی که در اعتکاف دیده میشود. فعالیتهایی که افراد در جهت کمک به یکدیگر انجام میدهند. این عمل باعث ارتقا سطح روابط اجتماعی انسان میشود.
حجتالاسلام شجاعی انتقال تجربیات معتکفین را از مزایای اجتماعی اعتکاف دانست و گفت: در حوزه مزایای اجتماعی در طی اعتکاف افراد تجربیات و دانستههای خودشان را به اشتراک میگذارند و این تبادل اطلاعات میتواند به روند یادگیری و رشد اجتماعی انسان کمک کند. مجموعه اینها فرصتی است برای رشد و تعالی فردی و تقویت روابط اجتماعی و ایجاد حس همدلی و هم افزایی در بین افراد جامعه که این عمل میتواند به عنوان یک تجربه مثبت و موثر در زندگی فردی و اجتماعی افراد اثرگذار باشد.
انتهای خبر/ تاج الدینی