امام علی(ع) نمونه بارز تواضع، تقوا و اخلاص بود
- شناسه خبر: 12891
- تاریخ و زمان ارسال: ۲۶ دی ۱۴۰۳ ساعت ۱۱:۴۳
- بازدید : 164
- نویسنده: بوتیا نیوز
حجت الاسلام مسلمیزاده امامجمعه سیرجان در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی «بوتیانیوز»؛ ضمن تبریک ولادت حضرت علی(علیه السلام) و روز پدر به سوالاتی پاسخ داد:
به نظر شما، چه ویژگیهای بارز امام علی (ع) باید به عنوان الگو در زندگی ما مورد توجه قرار گیرد؟
وجود نازنین امیرالمومنین (علیه السلام) به معنای واقعی مجسمه انسانیت و عدالت است. طبیعتاً وجود نازنین امیرالمومنین در بخش ویژگیهای فردی میتواند به عنوان بهترین الگو برای افراد جامعه ما باشد. امیرالمومنین کسی است که در عین حالی که بسیار بسیار شجاع است، شجاعتش ممزوج با لطف و رحمت و عواطف بالای انسانی است. بسیار اهل محبت است، وقتی بچه یتیم میبیند نمیتواند در مقابلش خویشتنداری کند و اشک میریزد و گریه میکند.
این امام همام یک نمونه بارز برای تواضع، تقوا، اخلاص و دیگر خصوصیات پسندیدهای که در یک شخص میتواند جمع شود، است. جدای از ویژگیهایی که امیرالمومنین در روش حکمرانی از خودشان در دوران خلافتشان نشان دادند میتواند برای جوامع بشری الگو باشد، مخصوصاً توجه به اصل عدالت میتواند برای جوامع بشری یک اصل بسیار بسیار مهم و ارزشمند باشد، امیرالمومنین ویژگیهای بسیار برجستهای دارد که حتی بعضیها میگویند امام(ع)جامع الاضداد است، صفات تضاد را در خودش جمع کرده است، در عین حالی که حاکم است و حکمرانی به دست اوست در عین حال زاهد است، جناب صفی الدین حلی در وصف امیرالمومنین میگوید “امیرالمومنین کسی است که در وجود خود صفاتی را جمع کرده که غالبا در یک شخص جمع نمیشود، هم زاهد است و هم حکیم است، هم بردبار و صبور است و هم در عین حال بسیار در میدان نبرد بی باک و شجاع است، در عین حالی که شجاع است عابد و ناسک است، در عین حالی که خودش فقیر و نیازمند است اما جواد و بخشنده هم است، این اوصاف غالبا در هیچ بشری جمع نشده و جمع نمیشود. دوران خلافت و حکومت امیرالمومنین نمادی از عدالت، نوع دوستی، خدمت به خلق، دشمن شناسی، ایستادگی در مقابل دشمن است. همه اینها میتواند برای ما در زندگی درس باشد.
امام علی (ع) با توجه به آموزههایش، چگونه میتواند به ما در حل مشکلات روزمره زندگی کمک کند؟
آموزههای امیرالمومنین در واقع کلید حل مشکلات فردی و اجتماعی است. در عرصه اخلاق فردی نهج البلاغه مملو از اخلاقیات و آداب و احکامی که مرتبط با تعالی روح و شخصیت انسان است، میباشد.
امیرالمومنین در تمام این آموزهها میتواند مشکلات روحی و اجتماعی جامعه و حتی اشخاص و افراد را با آموزه های ارزشمند خودش که در اوج دانش و معرفت و بینش قرار دارند، حل کند. نهج البلاغه و دیگر آثار به جای مانده از آن حضرت، در واقع یک سیر تفکر و دانش ارزشمند برای حکمرانی و حکومت داری است.
نامههایی که حضرت به والیان به امرا مینوشتند، توصیههایی که در طریق حکومت داری به انها میکردند، توصیه های حضرت به جناب مالک اشتر در زمانی که او را برای حکمرانی در مصر میفرستادند، میتواند چراغ راهی باشد.
بعضی از این مواعظ و توصیهها به امرا بعضیها به قضات و دستگاه قضایی، بعضیها به شهرداران، بعضیها به همه افرادی که در حکومت نقش مهمی داشتند؛ اگر به درستی به آنها عمل شود میتواند مشکلات جامعه بشریت را حل کند.
بسیاری از بزرگان و شخصیتهای بزرگ عالم درباره امیرالمومنین اینگونه سخن گفتند که فرمایشات علی بن ابیطالب چراغ راه جامعه بشریت است و جامعه بشریت میتواند برای حل مشکلات اجتماعی و مشکلات فردی به بیانات امیرالمومنین مراجعه کند.
چرا جشن ولادت امام علی (ع) باید در جامعه ما برگزار شود و این جشن چه تأثیری بر تقویت ایمان و همبستگی اجتماعی دارد؟
جامعه و مملکت ما، مملکت شیعه است. دارای مذهب شیعه و ارادت به ساحت مقدس امیرالمومنین هستیم، دوستی بدون اظهار محبت دوستی کاملی نیست، یعنی ما منتسب به امیرالمومنین هستیم، لذا بایستی انتساب را در یک عرصههای اجتماعی بروز و ظهور دهیم، یکی از این عرصههای اجتماعی همین برگزاری جشن میلاد امیرالمومنین (علیه السلام) است. برای آشنا شدن نسل جدید و فرزندان ما که شاید آن چنان شناخت عمیقی نسبت به امیرالمومنین نداشته باشد، بایستی حتماً جلسات و این جشنها برگزار شود تا مردم با سیره و اخلاق و روش امیرالمومنین آشنا شوند و هرچه محبت به آن حضرت بیشتر شود،طبیعتا در اطاعت و فرمانبری از آن حضرت تاثیرگذارخواهد بود.