انسانهایی با ضمیر روشن و سالم به سوی نور جذب میشوند
- شناسه خبر: 13653
- تاریخ و زمان ارسال: ۵ فروردین ۱۴۰۴ ساعت ۱۱:۲۱
- بازدید : 250
- نویسنده: بوتیا نیوز

حجتالاسلام عبدالرضا نظری، استاد حوزه علمیه در گفتگو با پایگاه خبری «بوتیانیوز» به بیان روایاتی از اهلبیت(ع) درباره طلب عافیت و مقام والای علم و عالم پرداخت.
وی با اشاره به توصیههای اهلبیت(ع) در این زمینه اظهار داشت: در ادبیات اهلبیت(ع)، یکی از درخواستهای سفارششده از خداوند متعال، طلب عافیت است.
استاد حوزه علمیه با استناد به کلام امام علی(ع) بیان کرد: امام علی(ع) فرمودهاند: ‹هرگاه خداوند بندهای را پست بشمرد، علم را از او دریغ میدارد› (إِذَا أَرْذَلَ اللّهُ عَبْداً حَظَرَ عَلَیْهِ الْعِلْمَ)
وی در توضیح این روایت خاطرنشان کرد: «أرذل» به معنای پستشمردن و «حظر» به معنای منع کردن است. خداوند حکیم و عادل است و محرومیت از علم، نتیجه گناهان و دوری از درگاه الهی است. امام(ع) با این بیان، هشدار میدهند که بیعلاقگی به علم، نشانه تاریکی قلب و آلودگی به معاصی است.
کارشناس دینی با تشبیه علم به نور، اظهار کرد: علم، نور است و انسانهای سالمدل به سوی آن جذب میشوند، اما افراد گناهکار مانند خفاش، از نور گریزانند و در تاریکیها سیر میکنند.
وی با اشاره به آیات قرآن کریم به جایگاه رفیع علم در اسلام پرداخت و گفت: برتری حضرت آدم(ع) بر فرشتگان بهواسطه علم بود، همچنین خداوند در قرآن، پس از نام خود و فرشتگان، از اولواالعلم (صاحبان علم) نام برده است: ‹شَهِدَ اللّهُ أَنَّهُ لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ وَ الْمَلَائِکَهُ وَ أُوْلُوا الْعِلْمِ›
انتهای خبر / تاج الدینی