مقدمفر: مکتب حاج قاسم سلیمانی، مکتب بصیرت است/ روایت دیدار با سید حسن نصرالله
- شناسه خبر: 453
- تاریخ و زمان ارسال: ۸ دی ۱۴۰۰ ساعت ۰۱:۰۸
- بازدید : 247
- نویسنده: بوتیا نیوز
به گزارش بوتیا نیوز به نقل از تسنیم، حمیدرضا مقدمفر دبیر ستاد مردمی برگزاری مراسم دومین سالروز شهادت حاج قاسم سلیمانی در گردهمایی مجازی ائمه جماعات، مبلغین و فضلای حوزه علمیه که بعدازظهر امروز (سهشنبه 7 دی 1400) برگزار شد، ضمن عرض تسلیت بهمناسبت سالروز شهادت حضرت زهرا(ع)، گفت: شهادت سردار سلیمانی یک هدیه و هبه الهی برای مردم و همچنین خود ایشان بود، حاج قاسم آرزوی شهادت داشت و این هدیه را دریافت کرد، برای مردم نیز هدیه بزرگی بود؛ هم در آن شرایط خاص و هم برای همیشه تاریخ.
وی خاطرنشان کرد: دشمن تلاش بسیار زیادی انجام داد تا دوقطبی در اذهان و افکار عمومی ایجاد کند، در این راستا از جنگ شناختی و ابزار رسانهای بسیاری استفاده کرد تا القا سازد که بین مردم و نظام فاصله افتاده است، شاید برخی از متدینین نیز این را پذیرفته بودند، بالاخره نارضایتی مردم در برخی حوزهها، عملکردی که دولت قبل بهجای گذاشته بود و گرانیهایی که پدید آمده بود، دلیل فاصله گرفتن مردم از ارزشهای نظام تلقی میشد، سردار سلیمانی در چنین شرایطی به شهادت رسید و پیکر مطهر ایشان بهطور بیسابقهای در چند شهر ایران و عراق تشییع شد.
مقدمفر بیان کرد: ویژگی ممتاز تشییع پیکر سردار شهید سلیمانی و همرزمانش حضور تمامی مردم بود. همه اقشار مردم از سلایق مختلف به صحنه آمدند، جمعیت هم کمّی و کیفی بود، مردم با تمام وجود اشک میریختند و نسبت به سردار شهید سلیمانی ابراز احساسات میکردند. روز تشییع سردار شهید سلیمانی بهتعبیر رهبر معظم انقلاب “یوم الله” بود و حماسهای خلق شد، آن روز، یوم الله بود به این دلیل که دست خدا در خلق آن حماسه دیده شد.
وی عنوان کرد: شهادت حاج قاسم، زنده بودن انقلاب را به رخ دنیا کشاند. انقلاب دو پایه اصلی یعنی “امام” و “امت” دارد، اگر مردم نباشند، اثری از انقلاب نخواهد بود و آن انقلاب عمق و جان نخواهد داشت، در تشییع پیکر حاج قاسم هر دو صحنه دیده شد.
مقدمفر با بیان اینکه سردار سلیمانی نماد ولایتمداری و ارزشها بود، اظهار داشت: حاج قاسم کسی بود که شئون عاقبتبهخیری را اطاعت از ولی فقیه میدانست و در ادامه میگفت “در روز قیامت همه این را خواهید فهمید”.
وی افزود: تکریم حاج قاسم، تکریم انقلاب است، عشقورزی به حاج قاسم، عشقورزی به انقلاب است. تمام وجود حاج قاسم در ارزشهای انقلابی و اسلامی نهفته بود، بنابراین شهادت حاج قاسم یک هدیه الهی بود، اما تنها مخصوص به آن سال نبوده و نیست.
** “حاج قاسم” انسان تراز انقلاب اسلامی و تمدن نوین اسلامی است
دبیر ستاد مردمی برگزاری مراسم دومین سالروز شهادت حاج قاسم سلیمانی در بخش دیگری از سخنان خود با ابراز اینکه حاج قاسم کاری کرد تا تمامی اقشار به صحنه بیایند و عشقورزی کنند، ادامه داد: شهادت حاج قاسم یک هدیه الهی و فرصت طلایی برای اسلام، انقلاب و مردم ایران اسلامی بود که باید هرساله برای ترویج معنویت و فضائل از الگوی حاج قاسم بهره برد. با حاج قاسم میتوان جلو رفت و پیشبرندگی اسلام و انقلاب را نشان داد. امروز مفتخریم که میتوانیم حاج قاسم را بهعنوان انسان تراز انقلاب اسلامی و تمدن نوین اسلامی به جهان معرفی کنیم.
وی افزود: مبلغان و روحانیون اگر از حاج قاسم غفلت کنند، در عرصه برپایی و اقامه جماعات و رهبری کانونهای دینی کم گذاشتهاند، اگر بهعنوان یک مبلغ دینی حرکتی داریم و از حاج قاسم غفلت کنیم، این غفلت راهبردی است و تاکتیکی نیست.
مقدمفر در خصوص مکتب حاج قاسم بیان داشت: مقام معظم رهبری تنها در خصوص امام خمینی(ره) و سردار شهید قاسم سلیمانی از تعبیر مکتب استفاده کردند، مکتب تعاریف و شاخصهایی دارد. مکتب به مجموعهای اطلاق میشود که علاوه بر برخورداری از ارزشها، ایدئولوژی و عقاید، آن چیزها بهصورت منسجم و هماهنگ و در قالب یک الگوی عملی نشان داده شود.
وی با اظهار اینکه حاج قاسم تکبعدی نبود، گفت: شاخصههای مکتب حاج قاسم نیز تکبعدی نیست و ایشان گاهی همچون مولا علی(ع) جمع اضداد بودند.
** آرزوی حاج قاسم شهادت در سرزمین عراق بود
مقدمفر در ادامه با اشاره به کتاب “از چیزی نمیترسیدم” که شامل خاطرات خودنوشت سردار سلیمانی از دوران کودکی تا پیروزی انقلاب اسلامی است، ابراز کرد: حاج قاسم علیرغم اینکه در دوران کودکی و نوجوانی در فقر زندگی میکرد، اما غیرتمند بود که این غیرتمندی ایشان را در آن کتاب میتوان دید.
دبیر ستاد مردمی برگزاری مراسم دومین سالروز شهادت حاج قاسم سلیمانی افزود: حاج قاسم پس از دفاع مقدس لباس جهاد از تن به در نیاورد و در جنوب شرق کشور برای برقراری امنیت تلاش کرد، پس از آن فرمانده نیروی قدس سپاه شد و آن بیان امام را که انقلاب اسلامی، شریک غم مستضعفان عالم است تحقق بخشید و از آنها حمایت کرد.
وی با اظهار اینکه حاج قاسم سیر کمال در بستر زمان دارد و ایشان الگویی برای جوانان است، گفت: در روزهای منتهی به شهادت حاج قاسم، نزدیکانشان میدانستند که ایشان این روزها خواهد رفت. مستندی در این رابطه آماده شده است که در روزهای آینده پخش خواهد شد و خاطرات نزدیکان در دو سه روز قبل از شهادت روایت میشود. یادداشتهایی هم که ایشان در سوریه و قبل از سفر به عراق بهجای گذاشتند، نشاندهنده این است که حاج قاسم برای شهادت به عراق میرود. حاج قاسم چند روز پیش از شهادت با دختر عماد مغنیه تلفنی صحبت میکند. خانم مغنیه از سفر ایشان به عراق ابراز نگرانی میکند، اما حاج قاسم میگوید “من به مقتل میروم و نگران نباشید.”، حاج قاسم آرزو داشت در عراق و در سرزمینی که سیدالشهدا(ع) به شهادت رسید، آسمانی شود.
** شهید سلیمانی در سبک زندگی نیز الگوست
مقدمفر خاطرنشان کرد: حاج قاسم از نوجوانی الگوست اما حاج قاسم فقط مرد میدان جهاد نبود. ایشان اگرچه اسوه رزمندگان بیمرز است و به تعبیر سیدحسن نصرالله سیدالشهدای جبهه مقاومت است، اما در میدان سبک زندگی نیز الگوست. رفتار سردار سلیمانی با خانواده، دوستان، همکاران، سربازان، زیردستان و بالادستانش نیز الگو است.
دبیر ستاد مردمی برگزاری مراسم دومین سالروز شهادت حاج قاسم سلیمانی با اشاره به پیام آیتالله نوری همدانی به گردهمایی مجازی ائمه جماعات، مبلغین و فضلای حوزه علمیه که ایشان را سردار فاطمی خوانده بود، گفت: سردار سلیمانی به حقیقت سردار فاطمی بود. حاج قاسم از اموال دنیا یک خانه داشت که آن را وقف حضرت زهرا (س) کرد. آن خانه اکنون بیتالزهرایی است که پناه مردم کرمان است. حاج قاسم تنها داراییاش را برای حضرت زهرا وقف کرد درحالیکه پنج فرزند بزرگ داشت.
وی عنوان کرد: یکی از رموز دلدادگی مردم به حاج قاسم، اخلاص ایشان است. ایشان همه چیزش را فدای اسلام، انقلاب و مردم کرد. مردم حاج قاسم و اخلاصش را باور کردند و به همین دلیل به دل مردم نشسته بود. حاج قاسم هم جانش و هم مالش را برای دفاع از اسلام، انقلاب و مردم فدا کرد. حاج قاسم در طول مدتی که فرمانده نیروی قدس سپاه بود، به طور دائم در سفر خارجی بود، اما یک دلار حق ماموریت نگرفت.
** سردار سلیمانی در ولایتمداری نیز الگو بود
مقدمفر در خصوص ولایتمداری سردار سلیمانی بیان داشت: سیدحسن نصرالله به بنده فرمودند که ولایتمداری ما گاهی از شما انقلابیها در ایران قویتر است. من شنیدم که شما در ایران سخنان رهبری را مولوی و ارشادی میکنید، اما ما اگر بفهمیم که میل آقا به چیزی است، برایمان کفایت میکند تا آن را محقق کنیم. ولی فقیه برای نفسش که حکومت نمیکند. ما باید کاری کنیم تا رهبری راضی شوند. رضایت رهبری، رضایت حضرت ولی عصر (عج) است و ایشان کلامی بر مبنای نفسش بیان نمیکند.
وی با اشاره به آیتالله مصباح گفت: ببینید ایشان چگونه به ولایت و ولی فقیه ابراز ارادات میکردند. با وجود اینکه مجتهد بودند و سنشان هم بیشتر بود، اما میخواستند پاهای رهبر انقلاب را ببوسند. این نشان از معرفت بزرگی است که ایشان نسبت به ولی فقیه و جایگاه ایشان داشتند.
مقدمفر با بیان اینکه حاج قاسم در ولایتمداری نیز اسوه و الگو بود، عنوان کرد: حاج قاسم میگفت بارها برای من اتفاق افتاد که تمامی معادلات دنیایی نشان میدهد که یک اتفاق رخ خواهد داد، اما حضرت آقا میگفتند نمیشود و در نهایت نیز نمیشد. کشور سوریه در حال سقوط بود و همه میگفتند دولت بشاراسد سقوط میکند، اما آقا فرمودند بشار پیروز خواهد شد و به کمکش بروید. در جریان جنگ 33 روزه لبنان نیز چیزی از ضاحیه باقی نمانده بود، اما رهبری به حزبالله فرمودند که پیروزی با شماست و در آن جنگ سرنوشتساز جبهه مقاومت پیروز شد. سیدحسن نصرالله نیز این سخن سردار سلیمانی را بارها تکرار کردند.
** ماجرای تشرف سردار سلیمانی به ضریح امام رضا (ع)
دبیر ستاد مردمی برگزاری مراسم دومین سالروز شهادت حاج قاسم سلیمانی با اشاره به دیدار اخیر اعضای این ستاد با آیتالله رئیسی اظهار داشت: در آن دیدار از آیتالله رئیسی پرسیدم سابقه نداشته است یک نفر غیر از علما داخل ضریح شود و قبر مطهر حضرت رضا (ع) را شستشو دهند؛ چه شد که حاج قاسم وارد ضریح شد و مشغول شستشوی قبر امام رضا (ع) شد؟ ایشان گفتند حاج قاسم جزو یکی از مدعوین و بیرون از ضریح بود. من از شبکههای ضریح به بیرون نگاه کردم که یکباره چشمم به حاج قاسم افتاد که اشک میریخت. در آن لحظه به خودم گفتم این حرم و خیلی از حرمهای دیگر مدیون تلاشهای حاج قاسم است و اگر ایشان نبود، خیلی از حرمها توسط تکفیریها تخریب میشد. به دوستان و کسانی که آنجا بودند گفتم، ایشان را به داخل بیاورید. اشاره کردند که نمیشود و افراد داخل ضریح باید از علما باشند، اما من گفتم که ایشان بیایند و آمدند.
مقدمفر در ادامه با اشاره به مستند دیگری که در روزهای دیگر پخش خواهد شد، گفت: خانوادههای شهدا، همسران و فرزندان آنها در دیدارهایی که با حاج قاسم داشتند، روایتها و تعابیری دارند که گویی از یک عالم فاصل و عارف سخن میگویند. سخنان این عزیزان در قالب آن مستند آمده و در روزهای آینده پخش خواهد شد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با انتقاد از اینکه برخی میگویند شهدای دوران دفاع مقدس مربوط به این دوره نیستند و نمیتوانند الگویی برای جوانان و نوجوانان که با فضای مجازی و شبکههای اجتماعی سر و کار دارند باشند، خاطرنشان کرد: اما حاج قاسم مربوط به امروزی است که رسانههای نوین و شبکههای اجتماعی رونق دارند. داعش دو جنگ سخت و نرم با حاج قاسم و مدافعان حرم داشت. داعشیها در جنگ تبلیغی بسیار موفق بودند. آنها با هدف خلیانی را در قفس آتش زدند؛ چراکه میدانستند حاج قاسم پای روسها را به سوریه باز کرد و طبق یک تقسیم کار آنها در آسمان و رزمندگان جبهه مقاومت در زمین جنگیدند. داعشیها آن خلبان را به آتش کشیدند تا به روسها این پیام را بدهند که اگر شما را گیر بیاوریم و به زمین بکشانیم، میسوزانیم. داعش رعب بسیاری ایجاد کرد و در شبکههای تلویزیونی الجزیره و العربیه کار رسانهای بزرگی انجام دادند.
** مراسمهای گرامیداشت شهادت سردار سلیمانی مردمی برگزار شود
مقدمفر با تاکید بر اینکه مکتب حاج قاسم باید معرفی و تبیین شود، گفت: سردار شهید سلیمانی اثری بر عامه مردم گذاشتند که در مجالس وعظ و تبلیغ نباید از ایشان غفلت کرد. با حاج قاسم باید فضائل را ترویج کرد. غفلت است اگر یک روحانی در مسجد و در هفته مقاومت (نهم دی تا شانزدهم دی) از حاج قاسم نگوید.
وی با اشاره به دیدار سال گذشته دستاندرکاران ستاد بزرگداشت سردار سلیمانی با رهبر معظم انقلاب بیان داشت: یکی از کارهایی که رهبری سفارش فرمودند، مردمی بودن فعالیتهاست. هر کاری از مردمی بودن خارج شد، تعطیل میشود. سالگرد رحلت امام خمینی (ره) باید در مساجد، حسینیهها و خانهها گرامی داشته و مراسمهایی برگزار شود. مردمی شدن موجب مانایی امام خمینی (ره) و سردار سلیمانی میشود.
مقدمفر با بیان اینکه یکی از نمادهای مردمی بودن، مساجد است، گفت: مسجد است که میگوید مردم آمدند یا نیامدند. مبلغان دینی بهتر میدانند که چهکار باید. یکی از کارهای پیشبینی شده در ستاد مردمی اجرای پویشهای مردمی است و عناوین مختلفی دارد. یک بُعدش معنوی است و شامل پویش نذر، ختم صلوات و… میشود. بّعد دیگرش اجتماعی و شامل آزادی زندانیان، نذر نان، برنج و… است. من در هیات خودمان نذر نان انجام دادم و 55 میلیون تومان بدین منظور جمعآوری شد. هر کار خیری که میشود به نیت حاج قاسم انجام داد، باید انجام داد.
وی اضافه کرد: در مساجد، حسینیهها و منازل مراسم گرامیداشت حاج قاسم برگزار شود. امسال سالگرد شهادت حاج قاسم با سالروز شهادت حضرت زهرا (س) همزمان شده و هر کاری که میتوان برای حاج قاسم که فدایی حضرت فاطمه (س) و سرباز امام حسین بود، انجام داد باید انجام بدهیم. این کارها موجب مانایی حاج قاسم میشود.
** انتقام سخت از آمریکا تمام نشده است
دبیر ستاد مردمی برگزاری مراسم دومین سالروز شهادت حاج قاسم سلیمانی در بخش پایانی سخنانش اظهار داشت: در زمان ما شقیترین دشمن و در راس استکبار آمریکاست و همین آمریکا حاج قاسم را به شهادت رساند. آمریکا میلیونها دلار خرج کرد تا به مردم القا کند که مهد دموکراسی و مبارز اول با تروریست است اما حاج قاسم در دوران حیاتش برنامههای آمریکا ازجمله خاورمیانه جدید و ژاندارم کردن رژیم صهیونیستی را به هم زد و رسوا ساخت و هم شهادتش برنامههای آمریکاییها را به هم زد و اثبات کرد که آمریکاییها تروریست هستند. این را باید به مردم گفت و ماهیت آمریکاییها را باید نشان داد.
وی خاطرنشان کرد: رهبری فرمودند که حاج قاسم عامل وحدت بود. مراسم سالروز شهادت ایشان نیز باید این نقش را داشته باشد. باید به دنبال جذب تمامی اقشار مردم در برنامهها و پویشها باشیم.
مقدمفر همچنین گفت: برخی از مردم در خصوص انتقام سخت سوال میپرسند و میگویند که از حمله موشکی به عینالاسد قانع نشدند. البته که حمله به عینالاسد انتقام اصلی و راهبردی نبود. انتقام راهبردی شروع شده و آن خروج آمریکا از منطقه است.
وی عنوان کرد: محاسبه آمریکاییها این بود که با ترور حاج قاسم، مقاومت تمام میشود، اما مقاومت تمام نشد و سرعت و شدت بیشتری به خود گرفت. آمریکاییها با ذلت و خواری از افغانستان خارج شدند. فرارشان از عراق را هم آرام شروع کردهاند. بعد از حاج قاسم یمن و سوریه را ببینید. کسانی که نیروهایشان در سوریه با بشاراسد جنگیدند، اکنون التماس میکنند که با آنها قرارداد اقتصادی بسته شود. حاج قاسم تمام نشد و سال به سال شکوفاتر و ماناتر خواهد شد.
دبیر ستاد مردمی برگزاری مراسم دومین سالروز شهادت حاج قاسم سلیمانی گفت: در پایان امیدوارم هر مسجد و هر کانون دینی در هفتهای که پیش رو داریم یک کانون پرنشاط برای جهاد تبیین باشد و حرکتهای تبلیغی و پویشهای مردمی صورت بگیرد. انشاالله همه ما وظیفهمان را نسبت به این سردار بزرگ و دینی که نسبت به ایشان داریم را ادا کنیم.
انتهای پیام/