نشست مشترک رییس کل دادگستری استان کرمان با جمعی از دادیاران استان کرمان
- شناسه خبر: 588
- تاریخ و زمان ارسال: ۱۴ دی ۱۴۰۰ ساعت ۰۹:۳۷
- بازدید : 568
- نویسنده: بوتیا نیوز
به گزارش بوتیا نیوز نخستین نشست با دادیاران استان کرمان با حضور دادیاران مرکز استان و شهرستان های شرقی و شمالی استان برگزار شده است که در ذیل بخش هایی از مهمترین موارد مطرح شده در این نشست ها آمده است.
دادیاران استان کرمان در شاخص مهم نرخ رسیدگی جزء 10 استان برتر کشور هستند
معاون برنامه ریزی و فناوری اطلاعات دادگستری کل استان کرمان در این نشست گفت: نشست رئیس کل دادگستری استان با دادیاران استان کرمان در دو مرحله و به تفکیک دادیاران مرکز استان و دادیاران شهرستان های شمالی و غربی و نیز دادیاران شهرستان های جنوبی و شرقی استان به منظور ارزیابی اقدامات انجام شده در راستای سند تحول قضایی، دستورالعمل های ریاست قوه قضاییه و تبادل نظر و استماع اظهارات دادیاران به منظور رفع مشکلات احتمالی موجود برگزار می شود.
مهدی بخشی افزود: مدیریت دستگاه قضایی در استان کرمان تاکید دارند که دادیاران به عنوان نیروهای تازه نفس دستگاه قضایی، دارای ایده ها و راهکارهای خلاقانه به منظور رفع مشکلات موجود و بهبود خدمات قضایی هستند و از این رو دریافت دیدگاه ها و اظهارات آنها در توسعه کیفیت خدمات قضایی نقش به سزایی خواهد داشت.
وی ادامه داد: تعیین تکلیف پرونده های مسن یکی از تاکیدات ریاست قوه قضاییه در دیدار اخیر شورای عالی قضایی با مسئولان قضایی استان ها بوده است که استان کرمان از این نظر در جایگاه خوبی در سطح کشور قرار دارد.
معاون قضایی رییس کل دادگستری استان کرمان بیان کرد: از مجموع 65 شعبه دادیاری در استان کرمان، 55 شعبه کمتر از 7 پرونده مسن دارند و 21 شعبه فاقد پرونده های مسن هستند و 14 شعبه یک پرونده، 9 شعبه دو پرونده و 5 شعبه سه پرونده مسن دارند.
بخشی با اشاره به اینکه در مجموع 14 سیاست قوه قضاییه در استان کرمان بومی سازی شده و عملکرد دادیاران استان در این محورها احصاء و بررسی شده است، ادامه داد: اتقان آرا، کاهش جمعیت کیفری زندان ها، استفاده از ابلاغ الکترونیک، استفاده از مجازات های جایگزین حبس، انجام امورات قضایی با استفاده از سیستم های الکترونیک، استفاده از سیستم مدیریت پرونده، استفاده از تاسیسات حقوقی ارفاقی و تخفیف مجازات از جمله این موارد به شمار می رود.
وی بر لزوم همگامی مقامات قضایی با تحولات نوین قوه قضاییه در مسیر رسیدگی به پرونده ها تاکید کرد و گفت: مراجع رسیدگی کننده به پرونده ها در سطح استان باید ضمن تکریم ارباب رجوع، سرعت همراه با دقت را در اولویت کاری خود داشته و د ر مسیر کاهش اطاله دادرسی اقدام نمایند.
معاون فناوری اطلاعات و برنامه ریزی دادگستری کل استان کرمان به سنجش شاخص امتیاز قضایی (کار با سیستم) نیز اشاره و بیان کرد: شعبه دوم دادیاری شهرستان بافت با کسب شش هزار و 61 امتیاز قضایی از میانگین کشوری در این حوزه بالاتر بوده است و در این رابطه باید گفت که میانگین امتیاز قضایی در کشور دو هزار و 624 بوده است.
بخشی عنوان کرد: کارکنان اداری شعبه پنجم دادیاری ویژه نیابت و شعبه دوم دادیاری کرمان با بیش از هشت هزار امتیاز قضایی از میانگین کشوری در این زمینه که پنج هزار و 300 امتیاز بوده، فراتر رفته و عملکرد درخشانی را بر جای گذاشته اند.
وی با اشاره به این مطلب که ورودی ماهانه 53 شعبه دادیاری استان کرمان کمتر از میانگین کشوری است، ادامه داد: خروجی 8 شعبه دادیاری استان کرمان بالاتر از میانگین کشوری است و انتظار می رود که دادیاران استان به این موضوع توجه ویژه ای داشته باشند.
معاون برنامه ریزی و فن آوری اطلاعات دادگستری کل استان کرمان خاطرنشان کرد: در استان کرمان با اجرای طرح تعیین تکلیف پرونده های موجود در مراجع انتظامی و ثبت آنها در سیستم قضایی، طی 9 ماهه امسال شاهد افزایش 16 درصدی ورودی پرونده ها نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن بوده ایم و این اقدم موجب افزایش ورودی های شعب شده ات که با تلاش مجاهدانه دادیاران و قضات استان این پرونده تعیین تکلیف می شوند.
بخشی ادامه داد: متوسط زمان رسیدگی شعب دادیاری کشور طی 9 ماهه امسال 57 روز بوده است و این آمار در استان کرمان در 59 شعبه دادیاری پایین تر از میانگین کشوری است.
وی گفت: میانگین ابلاغ الکترونیک در شعب دادیاری استان کرمان 92 درصد و در سطح کشوری 93 درصد است.
معاون قضایی رییس کل دادگستری استان کرمان تاکید کرد: براساس شاخص های ارزیابی انجام شده؛ شعبه دوم دادیاری جیرفت، شعبه دهم دادیاری کرمان و شعبه اول دادیاری جیرفت رتبه های اول تا سوم را به خود اختصاص داده اند.
وی تاکید کرد: براساس آخرین آمار اعلامی قوه قضاییه دادیاران استان کرمان در شاخص مهم نرخ رسیدگی جزء 10 استان برتر کشور هستند.
* لزوم حل مشکلات زیرساختی به منظور تحقق بهتر دادرسی الکترونیک
دادیار شعبه 5 دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان زرند نیز در این نشست با اشاره به ضعیف بودن سیستم ها و کند بودن آنها ، خواستار حل مشکلات این حوزه شد.
سید دانیال مهدیزاده به مشکلات مالی و معیشتی قضات نیز اشاره و بیان کرد: در حال حاضر ارسال ضائم نیابت های قضایی با مشکلاتی روبرو است و انتظارمی رود که این ایراد در اسرع وقت رمورد رسیدگی قرار گیرد.
وی نبود مامور بدرقه را از دیگر مشکلات قضایی موجود در زرند برشمرد و گفت: انجام برخی استعلامات از طریق سامانه سمپ امکان پذیر نیست و این امر مشکل آفرین شده است.
وی با اشاره به سیاست قوه قضاییه در کاهش بازداشت افراد، تصریح کرد: دیدگاه افکار عمومی به موضوع بازداشت متهمان باید تغییر یابد.
* مسیر ارائه امتیازات و تسهیلات ارفاقی به مددجویان زندان ها تسهیل شود
دادیار شعبه ششم دادسرای عمومی و انقلاب زرند و دادیار ناظر زندان شهرستان زرند نیز در این نشست گفت: با وجود تاکیدات ریاست محترم قوه قضاییه مبنی بر کاهش جمعیت کیفری زندان ها، متاسفانه مراجع قضایی در برخی استان ها با آزادی مشروط زندانیان مخالفت می کنند.
مسعود انجم شعاع تصریح کرد: با ابلاغ و اجرایی شدن آیین نامه جدید سازمان زندانها که کلیه آیین نامه ها و بخشنامه های قبلی را ملغی کرده است ، راه ارائه امتیازات مرخصی منجر به آزادی محکومان بسته شده است و به همین دلیل اجرای بخشی از سیاست کاهش جمعیت کیفری زندان ها امکان پذیر نیست.
وی بر توسعه زیرساخت ها به منظور اجرای کامل دادرسی الکترونیک تاکید کرد و گفت: عدم اتصال تعدادی از ضابطان به سیستم CMS و لزوم پرینت این موارد و الصاق آنها به پرونده موجب افزایش حجم پرونده ها می شود و از این رو باید باید زمینه ای فراهم شود که بتوان دادرسی الکترونیک را به صورت کامل محقق کرد.
وی تصریح کرد: کمبود امکانات برای دادرسی الکترونیک در تامین سیستم های رایانه ای برای فعالیت های الکترونیک از دیگر مشکلات موجود این حوزه به شمار می رود.
* درصد قرار های موقوفی تعقیب دادسرای شهربابک کم است
دادیار شعبه دوم دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان شهربابک نیز گفت: . در نخست دادسرای شهربابک به دلیل تشکیل کارگروه صلح و سازش توسط دادستان محترم پرونده هایی که معد صدور قرار موقوفی بودند به صلح و سازش رسیده و در شورای حل اختلاف بایگانی می شوند لذا درصد قرار های موقوفی تعقیب دادسرای شهربابک کم است.
نیما دهقانی افزود: درصد قابل توجهی از گزارش های مرجع انتظامی نه اعلام جرم است و نه طرح شکایت و ثبت این موارد باعث زیاد شدن ورودی و افزایش درصد قرار های منع تعقیب می شود.
وی ادامه داد: موضوع بعدی پیشنهاد برای کاهش زمان رسیدگی است و به این منظور باید استعلامات قضایی مثل استعلام مالک سیم کارت با شماره تماس و استعلام مالک شماره پلاک و نقطه زنی سیمکارت در زمان وقوع جرم و استعلام مشخصات کامل شخص از اداره ثبت احوال از طریق استعلامات قضایی توسط قاضی انجام شود و در این زمینه همچنین درج شماره تماس افراد ناشناس در پرونده امکان پذیر نیست و حتما باید مشخصات متهم ابتدا وجود داشته باشد.
دهقانی یادآور شد: شعبه های دادیاری شهربابک با یک کارمند اداری درحال کار هستند که نیازمند توجه است.
دادیار شعبه اول دادسرای عمومی و انقلاب راور نیز در این نشست ضمن تسلیت ایام فاطمیه و سالروز شهادت سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی گفت: این نشست ها علاوه بر اینکه موجب افزایش روحیه و انگیزه قضات به ویژه قضات جوان می شود، سبب تغییر نگاه قضات به بسیاری از مسائل نیز می شود.
رضا محمدی با اشاره به این مطلب که نشست مشترک ریاست کل دادگستری استان با دادیاران و بررسی عملکرد قضایی حوزه های مختلف، نگاه به حوزه انفورماتیک در دستگاه قضایی را به نگاهی جامع تبدیل می کند، اظهارداشت: قبل از برگزاری این جلسات تصور از بحث آمار و انفورماتیک، صرفا مختومه کردن پرونده و بیشتر بودن خروجی از ورودی شعبه تحت تصدی بود و برای بررسی عملکرد خود به تناسب بین ورودی و خروجی توجه می شد، اما این نشست نشان داد که بسیاری از آیتم های دیگر در امتیازات قضایی شعب تاثیرگذار است.
وی بیان کرد: بسیاری از آیتم های این نشست بیانگر آن است که با توجه به اهداف قوه قضاییه می توان در زمینه تسریع در رسیدگی و متعاقب آن کاهش اطاله دادرسی و اتقان آرا گام های اساسی برداشت.
* لزوم بازآموزش شاخص های ارزیابی امتیازات قضایی دادیاری ها
دادیار شعبه اول دادسرای عمومی و انقلاب راور با اشاره به پیگیری های مدیران قضایی استان کرمان در حوزه های مختلف، تاکید کرد: استان کرمان می تواند از استان های برتر کشور در حوزه های مختلف باشد و این امر با برگزاری نشست های مشترک به مانند نشست روز گذشته رئیس کل دادگستری استان کرمان با دادیاران استان تسهیل می شود.
محمدی عدم برگزاری نشست های مشترک با مفاد مربوطه را یکی از دلایل پایین بودن امتیازات قضایی برخی شعب دادیاری دانست و افزود: بسیاری از مسائلی که مد نظر واحد انفورماتیک بوده و عملکرد شعب را با آن مورد سنجش قرار می داده اند هر چند در قانون آیین دادرسی کیفری به آن تصریح شده است، اما نیاز به بازآموزی داشته است تا توجه لازم به آنها صورت گیرد.
وی اطاله دادرسی را یکی از مشکلات مردم برشمرد و تاکید کرد: صدور قرار کیفرخواست شفاهی موجب تسریع در رسیدگی و تا حدی جلوی اطاله دادرسی گرفته می شود و از این رو باید به این موضوع توجه لازم صورت گیرد.
دادیار شعبه اول دادسرای عمومی و انقلاب راور یادآور شد: ترمیم ، بازپروری و بازسازگاری متهم با صدور قرارهایب همچون تعلیق تعقیب محقق می گردد و نتایج مزبور در سایر قرارها محقق نمی گردد؛ زیرا متهم می داند تحت قرار تعلیق است و نسبت به اعمال و رفتار خود دقت بیشتری به خرج می دهد و محتاط تر عمل می کند و صدور چنین قرار هایی در حوزه انفورماتیک امتیاز بالایی به دنبال خواهد داشت و معیار سنجش قرار می گیرن، لیکن از آنجا که بسیاری از قضات از اهمیت آن در سنجش عملکردی شعب خود اطلاعی نداشتند، توجه لازم به این بخش در برخی حوزه ها انجام نشده است.
محمدی تصریح کرد: بر مبنای ظرفیت های استان تاکید داریم که این استان می تواند در رتبه های صدر کشوری قرار گیرد.
وی عدم آموزش دقیق کادر اداری و رابطان انفورماتیک را از دلایل پایین بودن امتیازات قضایی برخی شعب دادیاری دانست و تاکید کرد: می طلبد که آموزش برای کاربران انفورماتیک به صورت جدی تری مد توجه قرار گیرد تا کارمندان و قضات بدانند که عملکرد آنهادر صورتی مشخص خواهد شد که عملکرد خود را در سیستم الکترونیک ثبت کنند.
دادیار شعبه اول دادسرای عمومی و انقلاب راور توسعه زیرساخت های الکترونیک را از ضروریات شعب دادیاری برشمرد و ادامه داد: توسعه زیرساخت های ارتباطی و افزایش سرعت سامانه های الکترونیک از ضروریات توسعه دادرسی الکترونیک است.
محمدی با اشاره به اینکه الکترونیکی شدن پرونده ها در افزایش امتیازات قضایی شعب تاثیر به سزایی داشته است، بیان کرد: اگر قرار است که بحث دادرسی الکترونیک به نتیجه برسد، باید دسترسی ها و امکانات بیشتری در اختیار قضات قرار گیرد.
وی با اشاره به این مطلب که کار دشوار قضایی نیروی انسانی را فرسوده می کند، تصریح کرد: به منظور الکترونیکی شدن پرونده ها، باید بودجه ای برای به روز رسانی سیستم های الکترونیکی و تامین امکانات لازم در نظر گرفته شود تا این روند تسریع شود.
* آموزش تجربی راهکارهای افزایش امتیازهای قضایی ضروری است
دادیار شعبه پنجم دادسرای عمومی و انقلاب رفسنجان نیز بر آموزش تجربی راهکارهای افزایش امتیازهای قضایی تاکید کرد و گفت: معتقدیم زمانی که همکار ما در شهرستان بافت با امکانات موجود توانسته اند فراتر از میانگین کشوری عمل کرده و رتبه بسیار خوبی به دست آورند، در سایر شهرستان ها نیز امکان این کار وجود دارد و ارائه تجربیات همکاران موفق در این حوزه و نیز آموزش عملی معاونت آمار و فناوری اطلاعات دادگستری در این راستا بسیار راهگشا خواهد بود.
امیر پدرام افزود: در شهرستان رفسنجان تلاش کرده ام که تمامی پرونده ها از بدو امر ثبت شود و بهش عمده کار دادیاری شعبه پنجم دادسرای عمومی و انقلاب رفسنجان به صورت الکترونیک انجام می شود و با طرح موارد تجربی و عملی می توان امتیازات قضایی این حوزه را افزایش داد.
انتهای پیام/