از نامزدهای مجلس خبرگان استان کرمان چه میدانید؟!
- شناسه خبر: 8854
- تاریخ و زمان ارسال: ۹ اسفند ۱۴۰۲ ساعت ۰۶:۲۰
- بازدید : 63
- نویسنده: بوتیا نیوز
به گزارش سرویس سیاسی پایگاه خبری بوتیانیوز و به نقل از راه آرمان؛ استان کرمان امسال برای مجلس خبرگان ۶ نامزد را جهت شرکت در انتخابات معرفی کرده است، اسامی آنها آیتالله سید احمد خاتمی، آیتالله احمد شیخبهایی، حجتالاسلام محمد بهرامی خوشکار، حجتالاسلام امانالله علیمرادی، حجتالاسلام احمد کوثری و حجتالاسلام سید محمدباقر خرازی است که برای رقابت در انتخابات مجلس خبرگان رهبری از سوی شورای نگهبان تایید صلاحیت شدهاند.
برخی از این افراد در استان کرمان سناخته شدهاند و برخی نیز نامشان آشنا اما سوابقشان را کسی نمیداند، گرچه هرکس که برای خبرگان رهبری میآید بیشک فقیه و حقوقدان است و البته که بیشاز هر شخص دیگری به اصول مبانی اسلام و دین آگاهی دارند، همین امر سبب شد تا این اشخاص را به مردم فهیم و بصیر کرمان بشناسانیم.
نامزدهای این دوره از خبرگان رهبری چهکسانی هستند، با آنها بیشتر آشنا شوید؛
اولین شخص که جوانترین فرد است «حجتالاسلام احمد کوثری» است.
اولین شخص که جوانترین فرد است «حجتالاسلام احمد کوثری» است.
زندگینامه:
حجتالاسلام احمد کوثری متولد سال ۱۳۶۱ از بخش طغرالجرد(پابدانا) شهرستان کوهبنان و زرند است که دوران کودکی و نوجوانی خود را در آن سامان گذراند. پدرش از کسبه و بازاریان متدین است، وی در سال ۸۶ ازدواج کرد و اکنون دارای ۵ فرزند است.
پس از اتمام دوران راهنمایی در سال ۱۳۷۶ وارد حوزه علمیه مقدسه خراسان رضوی شد و دروس مقدمات و سطح را در مراکز تخصصی مانند مؤسسه تخصصی فقه و اصول حضرت آیتالله العظمی فاضل لنکرانی به اتمام رساند.
پساز اتمام سطوح عالی در درس خارج استادان آن دیار مانندحضرت آیتالله مروارید، آیتالله شاهرودی شرکت کرد و به درجه اجتهاد نائل شد.
همزمان با تحصیل، تدریس درمراکز تخصصی حوزه و دانشگاه را نیز به جد دنبال کرد که ماحصل آن تربیت جمع زیادی از طلاب و دانشجویان است، در سال ۱۳۹۶ جهت انجام فعالیت علمی، فرهنگی و تبلیغی جهادی به استان بزرگ سیستان و بلوچستان عزیمت کرد و طی دو سال اخیر هم در شهرهای جنوب کرمان (قلعه گنج منوجان جیرفت کهنوج و…) به فعالیت فرهنگی و علمی مشغول است.
وی به مدت ۲۰ سال مشغول به تدریس در حوزههای علمیه خراسان، سیستان و بلوچستان و کرمان در همه سطوح بهویژه سطح عالی حوزه بوده است و تبلیغهای مکرر در سراسر کشور گوشهای از فعالیتهایش است.
تألیفات:
آثار و پژوهشهای متعددی مانند بررسی فقهی ابعاد تسلیحات کشتار جمعی، رساله در نقد وهابیت، تعیین مادر در تلقیح مصنوعی و دیگر موضوعات فقهی و حقوقی مکتوب در رزومه خود دارد.
وی علاوهبر مباحث فقهی و اصولی مدرس رسمی در علوم عقلی همچون فلسفه (بدایه نهایه …) و کلام بوده که در مدارس تخصصی فلسفه و کلام در سطوح مختلف تدریس دارد.
شایان ذکر است؛ وی برگزیده دو دوره مسابقات سراسری تفسیر قرآن و همچنین چندین سال بهعنوان «طلبه ممتاز حوزه علمیه خراسان» بوده و عنوان جوانترین کاندیدای خبرگان رهبری از حوزه انتخابی استان کرمان را به خود اختصاص داده است.
دومین نامزد انتخابات مجلس «حجتالاسلام محمد بهرامی خوشکار» است.
زندگینامه:
محمد بهرامی خوشکار متولد ۱۳۴۱ در روستای خوشکار، شهرستان بافت از توابع استان کرمان است فقیه، شیعهمذهب و نماینده مردم کرمان در دورههای چهارم و پنجم مجلس خبرگان رهبری است. و درحالحاضر عضو هیئت علمی دانشگاه شهید مطهری است.
وی دبستان را در روستاى خوشکار و دوران راهنمایى و دبیرستان را در شهرستان بافت بهاتمام رساند و در رشته ریاضى، دیپلم گرفت، پس از آن وارد حوزه علمیه شد و دروس حوزوى را تا درجه اجتهاد ادامه داد.
سپس به دانشگاه وارد شد و در رشته حقوق نیز موفق به دریافت مدرک دکترى از دانشگاه شد و پس از آن به دست مبارک مقام معظم رهبرى حضرت آیتالله خامنهاى معمم شد.
تألیفات:
آثاری همچون؛ «قواعد ارث در قانون مدنی و فقه امامیه»، قاعده «الحدود تدرء بالشبهات»، «قضاوت زن در اسلام»، «شهادت زن در اسلام»، حقوق تعهدات»، «تحلیل کیفیت استناد به حدیث رفع»، «رسالهای در اجاره»، «رسالهای در بیع بینالمللی»، «معرفت روایت و راوی در علم درایه و رجال»، «بررسی روایات استصحاب از نظر سند و دلالت» در رزومه وی است.
سوابق کاری:
وی عضو هیأت علمى مدرسه عالى شهید مطهری، تدریس دروس حوزوى و دانشگاهى، معاونت امور طلاب این مدرسه است و در دفتر مقام معظم رهبرى در بخش استفتائات، پاسخگوى سؤالات شرعى است.
شایان ذکر است که وی که دو دوره بهعنوان منتخب مردم کرمان در مجلس خبرگان حضور داشته است.
سومین نامزد مجلس خبرگان « آیتالله سید محمدباقر خرازی» است.
زندگینامه:
سید محمدباقر خرازی در سال ۱۳۴۰ در خانوادهاى روحانى به دنیا آمد،وى قبل از انقلاب در دورانى که به مدرسه ابتدایى و راهنمایى مىرفت بر اثر تعالیم پدرش به شجاعت تمام به شاه مىتاخت، بنابراین در سال دوّم راهنمایى توسط پلیس دستگیر شد.
خرازی در کنار برادرش سید محمّد صادق، بهطور فعال در تظاهرات حضور داشت و با تشکیل اوّلین هستههاى مقاومت حزبالله در کوههاى جمکران شهرستان قم به آموزش نیروهاى حزبالله پرداخت.
پس از پیروزى انقلاب و بازگشائى مدارس به قم بازگشت و ضمن به پایان بردن تحصیلات دبیرستانى به تحصیل در علوم اسلامى پرداخت.
وى در دروس عمومى حوزه، ادبیات را در محضر اساتید به نام آن روزگار حوزه، مرحوم مدرس افغانى و شمائى، فشارکى و کاردان آموخت، فقه و اصول را در محضر پدرش آیتالله سیدمحسن خرازى، آیتالله رضا استادى، آیتالله اعتمادى، حجهالاسلام مسعودى کاشانى فرا گرفت و دروس خارج فقه و اصول خویش را در محضر آیتالله العظمى وحید خراسانى و پدرش آیتالله سیّدمحسن خرازى دنبال کرد و سرانجام به درجه اجتهاد نائل آمد.
وی از جمله اولین فارغالتحصیلان رشتههاى فلسفه و اقتصاد حوزه، محسوب میشود، با حضور در گروه اعزامى به خارج کشور و تحصیل در کانادا، فلسفههاى جدید غرب را فرا گرفت. وى در دو رشته فلسفه و اقتصاد به مدارج عالیه دست یافته است.
اگر چه خرازى، از اولین روزهاى جنگ تحمیلى در میادین نبرد حاضر بود اما پس از قبول نمایندگى ولى فقیه در مناطق نفتخیز، مسئولیت دفتر سیاسى قرارگاه کربلا را بر عهده گرفت و در بسیارى از مناطق و عملیاتهاى جنگى حضور مستقیم داشت.
او در قم به درجه اجتهاد رسیده و مدرس حوزه علمیه قم است؛ او مراکزی نظیر مدرسه اجتهادیه محسنیه، موسسه فرهنگی هنری امام حسن عسکری (ع) و مجموعه مدارس امام هادی (ع) در سراسر کشور را تأسیس کرده و اداره میکند.
وی دروس جدیدی را همچون «شیمی ولایی و فیزیک ولایی» را پایهگذاری کرد.
سوابق کاری:
در رزومه کاری آیتالله «سید محمدباقر خرازی» آمده که وی دبیرکل حزبالله ایران، مدیر مسئول روزنامه حزبالله است و دارای مدرک کارشناسی ارشد اقتصاد بوده و در انتخابات ریاست جمهوری ۹۲ رسماً اعلام کاندیداتوری کرد و شعار انتخاباتی خود را نیز «دولت المتقین» اعلام کرده بود.
چهارمین نامزد مجلس خبرگان «آیتالله احمد شیخ بهائی» است.
زندگینامه:
احمد شیخبهایی در سال ۱۳۳۹ در خانوادهای مذهبی در کرمان چشم به جهان گشود، پدرش از بازاریها و صاحب ۱۳ فرزند بود که دو نفر در کودکی از دنیا رفته و یکی دیگر در دوره دفاع مقدس به درجه شهادت نائل آمد.
وی دو سال به مکتبخانه رفت و روخوانی قرآن را بهطور کامل آموخته بود بعد وارد دبستان شد اما حضور فعالی در مسجد جامع کرمان داشت که در این رفت و آمدها از منبر بزرگانی چون آیتالله صالحی کرمانی، آیتالله حقیقی، مرحوم بهلول، آیتالله سبحانی بهره جست.
بعد از اتمام دوران راهنمایی وارد دبیرستان شد و با اوج گرفتن مبارزات انقلابی مردم، فعالیتهای مذهبی او رنگ و بوی انقلابی گرفت و شرکت در سخنرانیها و راهپیماییها، پخش اعلامیه و فروش کتب مذهبی به بخشی از فعالیت او تبدیل شد.
با شروع اولین سال تحصیلی بعد از انقلاب به دانشگاه رفت و در دانشگاه علم و صنعت تهران مشغول تحصیل در رشته مکانیک شد.
همزمان با انقلاب فرهنگی و تعطیلی دانشگاهها، از دانشگاه جدا شده، و با استفاده از فرصت دوری از خانواده و آرامش حوزهها به برکت انقلاب، راهی قم برای اشتغال به علوم دینی شد، در همان سال ها با شرکت در دورههای زبان خارجه، به مکالمه عربی و انگلیسی مسلط شد.
*وی اکنون امام جمعه موقت کرمان است*
پنجمین نامزد مجلس خبرگان «آیتالله سید احمد خاتمی» است
زندگینامه:
سید احمد خاتمی متولد ۱۸ اردیبهشتماه سال ۱۳۳۹ در شهر سمنان، روحانی شیعه و مدرس حوزههای علیمه ایرانی است.
وی تحصیلات ابتدایی خود را در همان شهر سپری کرد و سپس در سن یازده سالگی و برای فراگیری علوم دینی، تحصیلات طلبگی را آغاز کرد.
همزمان تحصیلات دوران راهنمایی خود را بهصورت متفرقه به اتمام میرساند و دروس دبیرستان را نیز بدون گرفتن مدرک دنبال میکند.
تا سال ۱۳۵۴ دروس مقدماتی را در حوزه علمیه صادقیه سمنان به اتمام میرساند و در مهر همان سال برای ادامه تحصیلات حوزوی راهی شهر قم میشود. زمانی که وی وارد حوزه علمیه قم شد، همزمان با واقعه حمله نیروهای رژیم پهلوی به مدرسه فیضیه بود و همین امر سبب شد تا از همان ابتدا با جو سیاسی حوزههای قم آشنا شود. در مدت زمان حضور خود در حوزه علمیه قم، ضمن تحصیل به فعالیتهای سیاسی برضد رژیم پهلوی نیز روی آورد و به نهضت امام خمینی (ره) پیوست.
با پیروزی انقلاب اسلامی، سید احمد خاتمی به تحصیلات حوزوی خود در سطوح عالی ادامه داد و با شروع جنگ تحمیلی نیز، در مقاطعی عازم جبهههای جنگ شد. در نهایت با کسب درجه اجتهاد، به طور رسمی تدریس خود را در حوزه علمیه قم از سال ۱۳۶۴ آغاز کرد و از سال ۱۳۶۷ نیز درس تفسیر را در پیش گرفت.
بهدنبال تأسیس مجمع جهانی اهل بیت در سال ۱۳۶۹، سید احمد خاتمی در ادامه به عضویت این مجمع درآمد و فعالیتهای خود را در این سازمان نیز ادامه داد.
وی در سال ۱۳۷۷ و در سومین دوره مجلس خبرگان رهبری، از حوزه انتخابیه استان کرمان ثبتنام کرد و موفق شد به عنوان نماینده مردم این استان راهی مجلس خبرگان شود.
سید احمد خاتمی پس از آن نیز در دورههای چهارم و پنجم مجلس خبرگان رهبری نیز از سوی مردم استان کرمان راهی این مجلس شد و به عضویت هیئت رئیسه آن درآمد.
وی در سال ۱۳۸۴ از سوی رهبر معظم انقلاب، بهعنوان امام جمعه موقت شهر تهران منصوب و از آن زمان تاکنون در این سمت مشغول به فعالیت است. در سال ۱۳۹۹ آیتالله محمد یزدی که بهعنوان یکی از فقهای شورای نگهبان قانون اساسی فعالیت داشت، بهعلت بیماری از سمت خود استعفا کرد و رهبر معظم انقلاب نیز در ۱۱ آبان ماه ۱۳۹۹، سید احمد خاتمی را به عنوان جانشین وی منصوب کردند.
سوابق کاری:
سید احمد خاتمی اکنون عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری، عضو فقههای شورای نگهبان، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، عضو شورای عالی مجمع جهانی اهل بیت، امام جمعه موقت تهران و شورای عالی حوزههای علمیه و عضو هیئت مدیره مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی است.
آخرین نامزد خبرگان رهبری «حجه الاسلام والمسلمین دکتر امانالله علیمرادی» است
زندگینامه:
امانالله علیمرادی در یکم فروردین ماه ۱۳۴۲ در روستای بُرکُنان از توابع بافت در خانوادهای متدیّن و دانش دوست، متولد شد.
سال ۱۳۶۰ معدل اول شهرستان در رشتۀ علوم تجربی بود که دیپلم گرفت، اما شوق تحصیل علوم دینی، وی را به مدرسه عالی شهید مطهری(ره) تهران کشاند. از اوایل تحصیل نیز به تدریس در سطوح پایینتر مشغول شد.
وی در سال ۱۳۶۳ توسط رهبر معظم انقلاب حضرت آیۀاللهالعظمی خامنهای به لباس مقدس روحانیت ملبس شد و پس از گذراندن بخشی از تحصیلات حوزوی و دانشگاهی، در سال ۱۳۶۹ به استان خود کرمان بازگشت و به تدریس در حوزه و دانشگاه و انجام فعالیتهای فرهنگی در مدارس، مساجد و محافل عمومی پرداخت.
او به دو زبان زنده دنیا: عربی و انگلیسی مسلط و مدرس متون تخصصی آنهاست.
سوابق علمی:
امان الله علیمرادی در دبیرستانها، حوزههای علمیه، مراکز تربیت معلم، دانشگاههای آزاد، پیام نور، علوم پزشکی، باهنر و ولی عصر، در شهرهای کرمان، رفسنجان، سیرجان، بافت، جیرفت، زرند، بردسیر و شهربابک تدریس داشته است.
تألیفات و آثار:
امانالله علیمرادی، راهنما و داور بیش از ۵۰۰ پایاننامۀ ارشد، دکترا و سطح سۀ حوزه بوده است.
بیشاز۳۰ مقاله فارسی و انگلیسی و کتاب «مباحث اصول» را منتشر کرده است. کتاب «حق ولی دم در قتل عمدی» برگرفته از رساله دکترا را در دست چاپ دارد و مشغول تالیف «شرح استدلالی تحریرالوسیلۀ امام خمینی» است.
سوابق کاری:
ریاست دانشگاه، ادره امور عقیدتی_ سیاسی پایگاه دریایی سیرجان، مدیریت گروههای علمی_ تخصصی، مسئولیت و حضور فعال در شوراهای فرهنگی، آموزشی و تحصیلات تکمیلی، عضویت در کمیتۀ جذب هیئتعلمی، روسا و معاونین دانشگاه، عضویت در هیئت امنای بعضی حوزههای علمیه از جمله سوابق اجرایی و مدیریتی وی است.
درحالحاضر نیز نمایندگی از مردم شریف استان در مجلس خبرگان رهبری را در مجلس پنجم بر عهده دارد.
انتهای خبر/